‘Alleluia’ van Brusselaar Fabrice Du Welz goed ontvangen

‘Alleluia’ van Fabrice Du Welz is vrij goed ontvangen in Cannes door het publiek van de Quinzaine des Réalisateurs, een nevensectie voor regisseurs die hun eerste films daar komen presenteren.

‘Alléluia’ van Fabrice Du Welz is vrij goed ontvangen in Cannes door het publiek van de Quinzaine des Réalisateurs, een nevensectie voor regisseurs die hun eerste films daar komen presenteren.

Voor deze film heeft Du Welz zich vaagweg laten inspireren door een fait divers uit de Amerikaanse misdaadgeschiedenis, meer bekend en ook vaak verfilmd als “The Honeymoon Killers”.

Twee jaar lang, tussen 1947 en 1949, vermoordde een koppel, Martha Beck en Raymond Fernandez, een twintigtal vrouwen in de Verenigde Staten. Du Welz heeft dat gegeven overgebracht naar het zuiden van België, ergens in de Ardennen. Wat de Belgische regisseur vooral interesseerde was de destructieve passie van het koppel en hoe in het bijzonder de vrouw stilaan afglijdt van een ziekelijke jaloezie naar de psychose.

“Alleluia” balanceert tussen een sfeerrijk griezelverhaal en een pure parodie op de horrorfilm. Opvallend ook was de kwaliteit van de hoofdrollen die werden gespeeld door Laurent Lucas en Lola Dueñas. De Quinzaine des Réalisateurs is geen competitie, maar er worden wel een paar symbolische prijzen toegekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content