Alden Ehrenreich zal rol van jonge Han Solo vertolken

Alden Ehrenreich (in Hail, Caesar!) vs Harrison Ford (in Star Wars) © -

Alden Ehrenreich (Hail, Caesar!) zal de smokkelaar Han Solo vertolken in de nieuwe Star Wars spinoff, dat meldt Variety. Harrison Ford gaf het personage voor het eerst levensadem in 1977 in de ‘A New Hope’.

Het ziet ernaar uit dat de Millennium Falcon een nieuwe kapitein heeft. Alden Ehrenreich zit naar verluidt in de laatste onderhandelingsfase om de fakkel van Harrison Ford over te nemen als Han Solo in de Star Wars saga. Nadat eind 2015 met The Force Awakens een nieuw hoofdstuk aan de franchise werd toegevoegd, steken heel wat spinoffs de kop op. Eind dit jaar wordt Rogue One uitgebracht, dat zich zal afspelen tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope en dus een prequel voor de originele triologie wordt. Daarnaast is er ook de voorlopig titelloze standalone die het verhaal van de jonge Han Solo zal vertellen.

Er zouden zich wel 2500 kandidaten aangemeld hebben voor de hoofdrol, waaronder ook Taron Egerton, Jack Reynor, Ansel Elgort en Miles Teller. Het oog van het productieteam is echter gevallen op Alden Ehrenreich, de 26-jarige acteur die eerder al meespeelde in Blue Yasmine en Hail, Caesar!.

De productie van het Han Solo-verhaal begint vermoedelijk in januari, en de jonge Solo zal ook een cameo krijgen in Rogue One. De uiteindelijke film wordt over twee jaar in de zalen verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content