Afscheid van Tony Curtis en Arthur Penn

Acteur Tony Curtis en regisseur Arthur Penn, iconen uit de filmgeschiedenis, beide overleden.

Donkere wolken betrekken de anders immer stralende Hollywoodhemel. Met het overlijden van regisseur Arthur Penn en acteur Tony Curtis neemt de filmwereld afscheid van twee veteranen van het witte doek.

Fiftiesicoon en vrouwenversierder Tony Curtis speelde mee in een hele resem films uit verschillende genres, maar het waren zijn komische rollen waarmee hij wereldwijde roem vergaarde. De gloriejaren uit zijn carrière beleefde hij aan het eind van de jaren 50 als verliefde saxofonist aan de zijde van Marilyn Monroe in Some Like it Hot en als John ‘Joker’ Jackson in The Defiant Ones. Met die laatste rol sleepte hij een Oscar in de wacht.

Arthur Penn maakte in 1967 grote furore met Bonnie and Clyde. De film bevatte een voor die tijd ongeziene dosis seks en geweld en bracht zo een schokgolf teweeg doorheen Hollywood en de rest van de filmwereld. Seks, geweld, een vleugje humor en heel wat controverse werden zijn handelsmerk. Penn bewandelde daarmee als eerste een pad waarop velen (Coppola, Scorsese) hem later zouden volgen. Naast Bonnie and Clyde zal hij ook nog herinnerd worden als regisseur van andere filmparels zoals The Miracle Worker, Little Big Man en Alice’s Restaurant.

Bekijk hieronder de trailer van Billy Wilder’s Some Like it Hot waarin Tony Curtis door het leven gaat als saxofonist Joe. Of was het Josephine?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hieronder ook nog de bloedige eindscène van Arthur Penn’s legendarische film Bonnie and Clyde.

Griet Op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content