Afrika Filmfestival lauwert Kameroense regisseur

Op het Leuvense Afrika Filmfestival is de Prix Spécial Futur Talent, een prijs voor een talentrijk regisseur, toegekend aan de Moustapha Bako uit Kameroen.

De organisatoren van het Afrika Filmfestival in Leuven hebben hun Prix Spécial Futur Talent, een prijs voor een talentrijk regisseur, toegekend aan de Kameroense filmregisseur Moustapha Bako voor het groot humanisme waarvan zijn filmwerk getuigt en voor zijn acteertalent.

De prijs werd uitgereikt door de Franse ambassadeur Bernard Valero. Het Afrika Filmfestival (15 tot 30 maart) vertoont op diverse plaatsen in Oost-Brabant 80 verschillende films.

Bako werd in 1979 geboren in het noorden van Kameroen en deed in 2009 als autodidact zijn intrede in de wereld van de televisie met de succesvolle kortfilm “Mon épouse et moi”. Een aantal van de kortfilms die hij sindsdien maakte zoals “Jean Jacques” – over de droom van vele jonge Afrikanen om naar Europa te reizen – hebben al tal van prijzen gewonnen.

Bako werkt ook samen met buitenlanders zoals de Belgische regisseur Sebastian Smith, de Belgische fotograaf Alain Assenmaker en de Franse cameraman Marguerite Lebourgeois. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content