Adil El Arbi en Bilall Fallah ook met Amerikaanse Management 360 in zee

Bilall Fallah en Adil El Arbi © Jo Voets

Het gaat Adil El Arbi en Bilall Fallah voor de wind: na een contract met de Amerikaanse superagent Creative Artists Agency (CAA) gaat het filmduo nu ook in zee met het gerenommeerde Management 360.

Sinds de wereldpremière van Black op het Toronto International Film Festival draaien de zaken op volle toeren voor filmmakers Adil El Arbi en Bilal Fallah. Na de deal met topbureau Creative Artists Agency in Hollywood, waar ze onder dak gaan met collega’s James Cameron, J.J. Abrams en Oliver Stone, hebben ze nu ook een samenwerking met Management 360 op zak. Twee fameuze stappen vooruit in de nog jonge carrière van het tweetal.

‘Door te tekenen bij zowel een Amerikaans talent agency als een managementbureau versterken de twee regisseurs het team dat hen met raad en daad bijstaat voor de verdere ontwikkeling van hun carrière’, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. ‘Terwijl een managementbureau naast zakelijke opvolging mee de langetermijnplanning van de loopbaan van een selecte groep klanten uittekent, probeert een talent agency vooral om de juiste projecten voor zijn klanten te vinden’, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Management 360 heeft ook Felix van Groeningen als klant. Verder is het bedrijf één van de producenten van het door Danny Boyle geregisseerde en door Aaron Sorkin geschreven Steve Jobs.

CAA behoort tot de absolute top van de Amerikaanse agencies, en heeft onder meer Steven Spielberg, Tom Cruise, George Clooney, Brad Pitt, Kate Winslet, maar ook Matthias Schoenaerts en van Groeningen, onder zijn klanten. Maha Dakhil (die bij CAA onder andere ook Steven Spielberg, Tom Cruise en Natalie Portman vertegenwoordigt) leidt het team dat het tweetal zal begeleiden.

Ook manager Ken Lambrechts die naast El Arbi en Fallah onder andere ook Matthias Schoenaerts, Michaël R. Roskam, Robin Pront (D’Ardennen), Jakob Verbruggen (Code 37, The Fall) en Jonas Govaerts (Welp) begeleidt, maakt deel uit van het team.

Black, over de 15-jarige Mavela die verliefd wordt op een jongen van een rivaliserende bende, ging op 11 september in wereldpremière in Toronto. De film werd er goed onthaald door zowel pers, publiek als professionelen. Na een passage op het Film Fest Gent brengt distributeur KFD de film bij ons uit op 11 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content