Adem wint publieksprijs in Roemenië

Afgelopen weekend heeft de Belgische langspeelfilm ‘Adem’ de publieksprijs op het Filmfestival van Transilvanië in Roemenië gewonnen. Het is een van de vele prijzen die Hans Van Nuffel met zijn debuutfilm in de wacht sleept.

Op het Filmfestival van Transilvanië in Roemenië heeft de debuutfilm van Hans Van Nuffel ‘Adem’ de publieksprijs ontvangen. ‘Adem’ ging in 2010 in première op het Filmfestival van Oostende en sleepte sindsdien meerdere belangrijke prijzen in de wacht. Op de filmfestivals in Montréal, Zürich, Rome, Amiens, Bordeaux en Aubagne ging ‘Adem’ al aan de haal met verschillende gerenommeerde prijzen.

Vorige week maakte ook het internationale filmblad Variety bekend dat ‘Adem’ een van de tien geselecteerden is voor het ‘Variety’s 10 Euro Directors To Watch’. Dit prestigieuze programma, dat Europees talent in de kijker zet, maakt onderdeel uit van het internationale Filmfestival van Karlovy Vary (Karlsbad) in Tsjechië dat dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 9 juli. De debuutfilm van Hans Van Nuffel kan dus uit verschillende hoeken op internationale erkenning rekenen.

‘Adem’ toont de wereld van een mucoviscidose-patiënt, Tom (Stef Aerts), die zijn korte levensverwachting maar moeilijk kan aanvaarden en hierdoor optrekt met kleinzielige boefjes. In het ziekenhuis ontmoet hij Xavier (Wouter Hendrickx), eveneens een muco-patiënt, maar die zich wel optimistisch en zelfs als een atleet gedraagt. Een vriendschap ontstaat.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content