Actrice verliest rechtszaak tegen IMDB over leeftijd

De actrice Huong Hoang heeft de rechtszaak, die ze had aangespannen tegen de filmwebsite IMDB, verloren. Hoang verweet de website dat ze haar echte leeftijd had vrijgegeven, waardoor ze heel wat filmcontracten misliep.

De actrice Huong Hoang heeft de rechtszaak, die ze had aangespannen tegen de filmwebsite IMDB (Internet Movie Data Base), verloren. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Hoang verweet de website dat ze haar echte leeftijd had vrijgegeven, waardoor ze heel wat vette filmcontracten zou hebben mislopen. De actrice is tussen de 41 en 43 jaar oud en volgens de strenge ‘normen’ in Hollywood, kan het vanaf die leeftijd enkel bergaf.

Huong Hoang, die met de artiestennaam Junie Haong furore hoopte te maken in Hollywood, is nauwelijks bekend bij het grote publiek. Ze versierde wel rollen in enkele tot de verbeelding sprekende B-films zoals ‘Gingerdead Man 3: Saturday Night Cleaver’ en ‘Hoodrats 2: Hoodrat Warriors’.

Hoang zag de rechtszaak nochtans rooskleurig in, want ze kon rekenen op de steun van enkele acteursvakbonden, waaronder het SAG (Screen Actors Guild). Het SAG trok zelf nog wat meer namen uit de gracht van acteurs met een ‘hogere’ leeftijd, die daardoor zogezegd filmrollen door de neus geboord kregen.

Maar de rechtbank in Seattle besliste er anders over. IMDB, dat eigendom is van Amazon, heeft de wet niet overtreden. In 2011 stapte de actrice, die toen de 40 naderde, al eens anoniem naar de rechter. Ze eiste zowaar een schadevergoeding van één miljoen dollar. Een woordvoerder van de website IMDB noemde de actrice toen “egoïstisch”. “De site streeft steeds naar de waarheid”, voegde hij er nog aan toe. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content