Actrice Karen Black is overleden

De Amerikaanse actrice Karen Black, die onder andere in de films ‘Easy Rider’ en ‘Five easy pieces’ meespeelde, is in Los Angeles overleden. Ze werd 74. In 2010 werd kanker bij haar vastgesteld.

Karen Black kreeg haar eerste grote filmrol in 1966 in Francis Ford Coppola’s komedie ‘You’re a big boy now’. Later speelde ze een kleinere rol in cultfilm ‘Easy Rider’ (1969) en een grotere rol in ‘Five easy pieces’ van regisseur Rob Rafelson. In dat drama speelde ze Rayette Dipesto, de opdienster en vriendin van hoofdrolspeler Jack Nicholson, een rol waarvoor Black een Oscar-nominatie kreeg.

Voor haar bijrol in ‘The Great Gatsby’ (die van 1974) kreeg Black een Golden Globe Award voor Beste Actrice. Ze werd ook genomineerd voor een Grammy Award, voor haar rol als countryzangeres in de film ‘Nashville’ uit 1975. In totaal heeft ze meer dan honderd filmrollen op haar naam staan .

In 1987 trouwde de actrice met regisseur en producer Stephen Eckelberry, haar vierde echtgenoot. Ze heeft een zoon en twee dochters.

Heel wat bekende namen hebben intussen gereageerd op het trieste nieuws. ‘Ze was mijn mentor en tweede moeder’, twitterde actrice Juliette Lewis. ‘Ze inspireerde mij in alles wat ze deed’.

Een tijdje geleden nam Black nog een nummer op met singer-songwriter Cass McCombs: ‘Dreams Come True Girl.’ (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content