Acteur Alex Cassiers op 76-jarige leeftijd overleden

In Zellik is acteur Alex Cassiers onverwacht overleden. Het grote publiek leerde hem kennen als de schurk in de BRT-jeugdfeuilletons ‘Kapitein Zeppos’ en ‘Axel Nort’. In een van zijn laatste rollen speelde hij de vader van Markske in ‘FC De Kampioenen’.

In Zellik is acteur Alex Cassiers eind vorige week onverwacht overleden. Dat heeft zijn neef Maurice, eveneens acteur.

Alex Cassiers werd op 26 juni 1936 in Antwerpen geboren. Hij is vermoedelijk gestorven aan een hart- of herseninfarct. De politie trok zaterdag 1 september naar zijn appartement, nadat hij vrijdagavond niet was komen opdagen voor een concert in de Bozar. Toen hij ook niet reageerde op telefoontjes, verwittigde David Davidse, die bevriend was met Cassiers, de politie.

Alex Cassiers studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen in 1962 als leerling van Gella Allaert en Lea Daan. Hij was verbonden aan de KVS in Brussel van 1963 tot 1995, waar hij vele stukken speelde aan de zijde van onder anderen Nand Buyl, Chris Lomme, Senne Rouffaer en Yvonne Lex. Hij creëerde er onder meer de Vlaamse versie van “Blauw Blauw” van Hugo Claus.

Het grote publiek leerde hem kennen als de schurk in BRT-jeugdfeuilletons als “Kapitein Zeppos” (Clovis), “Axel Nort” (Meck) en “Johan en de Alverman”, waarin hij de rol van Guy de Sénancourt vertolkte. Later verscheen hij vaak op de openbare omroep in series als “De Collega’s” en “De Kolderbrigade”.

Na de komst van de commerciële zender vtm was hij ook daar vaak te zien en behoorde hij onder andere tot de cast van de reeksen “Ons Geluk” en “Pa Heeft een Lief”. Een van zijn laatste rollen voor televisie was die van Theofiel Vertongen, de vader van Markske in “FC De Kampioenen”.

Naast acteur was Alex Cassiers ook docent woord aan de Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van de stad Brussel, hij was lid van de provinciale toneeljury en regisseerde regelmatig toneelkringen in Vlaams-Brabant.

Grondlegger homobeweging in Brussel

Alex Cassiers was een van de grondleggers van de Brusselse homobeweging en medeoprichter van “De Babbelkroeg”. Ook op latere leeftijd bleef hij voorvechter voor holebirechten met de Brusselse Holebi Senioren. Hij was ook lijstduwer voor de partij Groen in Asse.

Alex Cassiers werd 76 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in Brussel, vermoedelijk in het crematorium van Ukkel. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content