Aaron Sorkin aan het feest in Chateau Marmont

De scenarist van ‘The West Wing’ en ‘The Social Network’ werkt aan een miniserie voor HBO over het legendarische hotel.

Chateau Marmont aan Sunset Boulevard is een van de beroemdste hotels van Hollywood. Het etablissement opende in de jaren ’20, en kan terugblikken op een rijke geschiedenis.

Filmsterren als Vivien Leigh, Greta Garbo en Judy Garland waren er graag geziene gasten, en nog steeds is het een van de hot spots voor al wie rijk en beroemd is. Het was er echter niet allemaal glitter en glamour wat de klok sloeg. Acteur John Belushi overleed in 1982 aan een overdosis in de tuin van het hotel, en fotograaf Helmut Newton stierf er nadat hij met zijn auto op een muur nabij de oprit was ingereden. Chateau Marmont is trouwens ook het hotel waar ‘Somewhere’, de laatste film van Sofia Coppola, zich afspeelde.

Aaron Sorkin, de pas met een Oscar onderscheiden scenarist van onder meer ‘The Social Network’ en ‘A Few Good Men’, werkt momenteel aan een adaptatie van ‘Life at the Marmont’, een boek waarin een voormalige eigenaar van het hotel vertelt over wat zich daar zo allemaal heeft afgespeeld. Acteur Jon Krasinski, bekend van de Amerikaanse versie van ‘The Office’, zou alvast een hoofdrol voor zijn rekening nemen. Het nieuws werd uitgebracht door The Hollywood Reporter.

Fans van Aaron Sorkin weten al wat te verwachten. ’s Mans kenmerkende, snedige dialogen zullen zich wellicht uitstekend lenen voor een serie over het legendarische hotel. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content