Aardbeving Italië: Filmfestival Venetië cancelt openingsgala

© AFP

De organisatie van het Italiaanse filmfestival annuleert haar geplande openingsfestiviteiten uit solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving van woensdag. Er werden ondertussen al meer dan 260 doden geteld.

De 73e editie van het Filmfestival van Venetië zal dit jaar niet starten met haar traditionele, glamoureuze openingsavond, zo liet de organisator van het festival Alberto Barbera weten via Twitter. Ze doen dit uit respect voor de honderden slachtoffers van de aardbevingen die woensdag Italië teisterden.

Het filmfestival opent normaal gezien haar jaarlijkse festiviteiten met een groot buffet en een cocktailfeestje op het strand voor het luxe-vijfsterrenhotel Excelsior in Venetië, ter ere van de openingsfilm. Dit jaar is dat privilege weggelegd voor Damien Chazelles nieuwe film La La Land, met Emma Stone en Ryan Gosling in de hoofdrol.

Het Filmfestival van Venetië gaat van start op 31 augustus en loopt tot en met 10 september. Mensen die hun steentje willen bijdragen, kunnen hier een donatie doen aan het Italiaanse Rode Kruis. Of de organisatie van het filmfestival het geld voor de geplande avond gaat doneren aan de hulpverleners is nog niet bekend.

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content