‘A perdre la raison’ Belgische inzending voor Oscars

De film ‘A perdre la raison’ van regisseur Joachim Lafosse wordt de Belgische inzending voor de Oscars in de categorie ‘beste niet-Engelstalige film’.

De film ‘A perdre la raison’ van regisseur Joachim Lafosse wordt de Belgische inzending voor de Oscars in de categorie ‘beste niet-Engelstalige film’. Dat blijkt uit een mededeling van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel.

De film werd door een tienkoppige jury uit de Belgische filmwereld aangeduid. De jury looft ‘de kwaliteit van de regie, de kracht van het onderwerp, de regie en het spel van de acteurs’.

Op 15 januari maakt de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences de shortlist bekend. Op 24 februari wordt duidelijk wie de Oscar wint. ‘A perdre la raison’, in België geproduceerd door Versus Production in coproductie met ‘Prime Time’, werd al door verscheidene prestigieuze festivals geselecteerd, zoals die van Cannes, New York, Londen en Sint-Petersburg.

De film is losjes geïnspireerd op het familiedrama uit 2007 waarbij een moeder in Nijvel haar vijf kinderen ombracht. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content