5 scoops over ‘Rogue One: A Star Wars Story’, verzameld tijdens de Star Wars Celebration

De cast van Star Wars: Rogue One: Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen en Donnie Yen. © GF

Knack Focus trok naar Londen voor de Star Wars Celebration en vergaarde er 5 scoops over Rogue One: A Star Wars Story. Op 14 december komt de allereerste Star Wars spinoff Rogue One: A Star Wars Story, uit. En omdat de echte fans daar liefst nu al voor aan de deur van hun lokale bioscoop gaan liggen, waagde Knack Focus zich op het Star Wars Celebration-evenement in Londen tussen de Wookies, Stormtroopers en heel veel mensen (vrouwen én mannen) die ten onrechte vinden dat ze op prinses Leia lijken en zich daar naar kleden.

Dit is wat we tijdens het panel met producente Kathleen Kennedy, regisseur Gareth Edwards, acteurs Mads Mikkelsen, Felicity Jones, Forest Whitaker et alea, leerden over de nieuwste toevoeging aan het Star Wars-universum.

1.. Rogue One wordt een heel ander soort Star Wars-film

Volgens topproducente Kathleen Kennedy is dat ook precies de reden dat Gareth Edwards, de regisseur van de sciencefictionfilms Monsters (2010) en Godzilla (2014), werd aangetrokken. ‘Met zijn ‘camera op de schouder’-guerillastijl wordt dit de meest immersieve Star Wars ooit’, aldus Kennedy. Edwards was op zijn beurt behoorlijk onder de indruk van zijn ontmoeting met Star Wars-bedenker George Lucas. ‘Een nieuwe Star Wars-film voor de eerste keer aan George Lucas tonen was waarschijnlijk de meest surrealistische ervaring uit mijn leven’, vertelde de regisseur die ook toegaf in zijn jeugd zowat elke dag naar Star Wars: Episode IV – A New Hope uit 1977 te hebben gekeken.

2. Chirrut gaat eraan.

Chirrut wie? Chirrut Imwe (Donnie Yen) is één van de twee Chinese personages in de bende rebellen waar Felicity Jones’ Jyn Erso de plannen voor de Death Star mee gaat stelen. Dat was al bekend. Wat we echter nog niet mochten weten is dat Chirrut dat met zijn leven zal bekopen. Het was Donnie Yens collega Jiang Wen die voor een pijnlijke kramp in het gezicht van producente Kathleen Kennedy zorgde toen hij naar Yen wees en in heel schattig Engels zei ‘when this guy dead, I believe in Force.’ Whoops!

3. De droid die je zoekt, heet K-2SO.

Geen sterrenoorlogen zonder droids en aan het lijstje met de bekendste cijfer-lettercombinaties uit het universum mag naast R2-D2, C-3PO en BB-8 nu ook K-2SO (zeg maar Kaytoo) toegevoegd worden. Het is een gereprogrammeerde Imperial Droid met een eigen willetje die wordt gespeeld door de Texaanse acteur Alan Tudyk. Hij liet weten dat hij al op de minachting van z’n collega Anthony Daniels kon rekenen omdat die laatste wel al zeven films lang letterlijk in de blinkende huid van zijn personage C-3PO kruipt terwijl Tudyks K-2SO gewoon uit CGI wordt opgetrokken.

5 scoops over 'Rogue One: A Star Wars Story', verzameld tijdens de Star Wars Celebration
© GF

4. Darth Vader doet weer mee.

In de nieuwe teaser trailer van Rogue One was de chronisch astmatische slechterik nog niet te zien maar omdat ergens de tonen van zijn Imperial March te horen waren, werd al druk gespeculeerd over de aanwezigheid van Lord Vader. Dat hij wel degelijk meedoet, werd op de Star Wars Celebration bevestigd door regisseur Gareth Edwards die meegaf dat hij een spontaan nerdgasm kreeg toen James Earl Jones, de man achter het bekendste masker uit de filmgeschiedenis, bij de stemopnames het woord ‘power’ uitsprak in die heerlijk galmende en o zo herkenbare basso profundo van hem.

5. Mads Mikkelsen heeft iets uitgevonden.

De 50-jarige Deen – u kent hem als Hannibal op tv of uit films als Casino Royale en Jagten – speelt in Rogue One Galen Erso, de vader van hoofdpersonage Jyn Erso. Toen dat een tijdje geleden bekend werd, was het eigenlijk al informatie die uw ‘need to know’-status ver overschreed en Mads Mikkelsen was in Londen dan ook niet bepaald loslippig. Het enige dat de voormalige Bond-slechterik deze keer loste over zijn personage is dat het een wetenschapper is die iets heel bijzonders heeft uitgevonden. Is het de Death Star? Zijn het de lichtzwaarden? Is het een vlooienkam voor Chewbacca? Alles wat Mikkelsen er over kwijt wou, is dat het iets zo fantastisch en mooi is ’that it changed the universe.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sam De Wilde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content