27/09 in Cinematek: Far From Heaven en Redacted

FAR FROM HEAVENRegie: Todd Haynes Vertoning: 26 september, 16u en 27 september, 20u Prachtige hommage aan de beheerst flamboyante melodrama's van Douglas Sirk uit de Eisenhower jaren. Todd Haynes, een van de sleutelfiguren van de Queer Cinema, legt veel explicieter de schaduwzijde, de verborgen frustraties en de seksuele repressie bloot achter de smetteloze façade van de American Dream.

Knack Focus viert zijn 10e verjaardag in Cinematek. Maandag 27/09 staan Far From Heaven en Redacted op het programma.

FAR FROM HEAVEN (2002)
Regie: Todd Haynes Vertoning: 26 september om 16u en 27 september om 20u

Prachtige hommage aan de beheerst flamboyante melodrama’s van Douglas Sirk uit de Eisenhower jaren. Todd Haynes, een van de sleutelfiguren van de queer cinema, legt veel explicieter de schaduwzijde, de verborgen frustraties en de seksuele repressie bloot achter de smetteloze façade van de American dream.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

REDACTED (2007)
Regie: Brian De Palma Vertoning: 27 september, 17u

Brian De Palma vindt zichzelf opnieuw uit met de meest radicale Amerikaanse film over Irak en Amerika’s war on terror en maakt daarbij uitsluitend gebruik van diverse toepassingen van de ‘nieuwe’ beeldtaal: videoblogs, webcams, websites, YouTubefilmpjes, bewakingscamera’s.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content