12 Years a Slave wint Critics’ Choice Award voor beste film

In de VS werden de dag van de bekendmaking van de Oscargenomineerden, ook de Critics’ Choice Movie Awards uitgereikt. Amerikaanse critici verkozen ’12 Years a Slave’ als beste film. Adèle Exarchopoulos was de beste jonge actrice.

Hoewel ‘Gravity’ van regisseur Alfonso Cuaron zeven prijzen won tijdens de uitreiking van de Critic’s Choice Awards, is het ’12 Years a slave’ die met de belangrijkste onderscheiding van de avond ging lopen. Het slavendrama won de prijs voor beste film, en werd daarnaast ook bekroond voor het scenario (beste adaptatie) en het acteerwerk van Lupita Nyong’o (beste bijrol).

Gravity had onder meer de beste regie, beste camerawerk en beste visuele effecten. Bullock die de prijs won van beste actrice in een actiefilm, werd tijdens haar speech onderbroken door een voiceover die al de volgende categorie aankondigde. Haar welgemeende what the fuck die daarop volgde kon (dankzij de delay van 3 seconden op de live-uitzending) door de regie op tijd weggemoffeld worden met een biep. Die puriteinen toch.

Beste acteur van het afgelopen jaar was Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club). Cate Blanchett was de beste actrice voor haar rol in Blue Jasmine van Woody Allen.

Verder ook beeldjes voor Jared Leto (Dallas Buyers Club), Spike Jonze (Her), Mark Wahlberg (Lone Survivor), Amy Adams (American Hustle) en Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street).

La vie d’Adèle was de beste buitenlandse film. Hoofdrolspeelster Adèle Exarchopoulos was de beste jonge actrice.

De Critic’s Choice Movie Awards worden uitgereikt door de Broadcast Film Critics Association die zowat 250 Amerikaanse filmcritici uit de televisie-, radio- en internetsector verenigt. De gala-avond vond al voor de negentiende keer plaats.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content