De door Scorsese geregisseerde pilot van 'Vinyl' kreeg lovende kritieken in onder meer The Hollywood Reporter, Rolling Stone en The Washington Post. Slechts een paar luttele dagen na die aflevering maakte productiehuis HBO al bij monde van topman Michael Lombardo bekend dat er een tweede seizoen komt. Wanneer dat van start zal gaan, is nog niet duidelijk.

Vinyl is bijna twee decennia in de maak geweest. Al in 1996 begonnen Jagger en Scorcese het verhaal uit te denken over de bloeiende muziekindustrie in het New York van de late jaren zeventig. Maar het project kwam lange tijd niet van de grond, onder meer door de financiële crisis in 2008.

Pas toen Scorcese in zee ging met schrijver Terence Winter, bekend van The Wolf of Wall Street en The Sopranos, voor de serie Boardwalk Empire, kwam er schot in de zaak. HBO hapte toe, waardoor Winter de taak kreeg de serie uit te schrijven.

'Vinyl', een tiendelige reeks, is elke zondag te zien op HBO, en bij ons via Play More van Telenet.

De door Scorsese geregisseerde pilot van 'Vinyl' kreeg lovende kritieken in onder meer The Hollywood Reporter, Rolling Stone en The Washington Post. Slechts een paar luttele dagen na die aflevering maakte productiehuis HBO al bij monde van topman Michael Lombardo bekend dat er een tweede seizoen komt. Wanneer dat van start zal gaan, is nog niet duidelijk.Vinyl is bijna twee decennia in de maak geweest. Al in 1996 begonnen Jagger en Scorcese het verhaal uit te denken over de bloeiende muziekindustrie in het New York van de late jaren zeventig. Maar het project kwam lange tijd niet van de grond, onder meer door de financiële crisis in 2008. Pas toen Scorcese in zee ging met schrijver Terence Winter, bekend van The Wolf of Wall Street en The Sopranos, voor de serie Boardwalk Empire, kwam er schot in de zaak. HBO hapte toe, waardoor Winter de taak kreeg de serie uit te schrijven.'Vinyl', een tiendelige reeks, is elke zondag te zien op HBO, en bij ons via Play More van Telenet.