De comeback van de geniale Sherlock Holmes in de Britse huiskamers is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Voor de aflevering op Nieuwjaarsdag, de langverwachte première van het derde seizoen, zaten maar liefst 9,2 miljoen Britten aan hun tv-scherm gekluisterd. Een absoluut record voor de krimireeks op Britse bodem. De vorige kijkcijferbom was aflevering 1 van het tweede seizoen.

'Sherlock' scoorde ook de beste kijkcijfers voor een tv-reeks in de kerstperiode. De wereldberoemde Londense meesterdetective, vertolkt door Benedict Cumberbatch, en zijn sidekick Doctor Watson, deden beter dan de speciale kerstafleveringen van 'Doctor Who', 'EastEnders' en 'Downton Abbey'.

Voor de première van het nieuwe seizoen in de Vlaamse huiskamers is het nog wachten tot zaterdag 4 januari. Vanaf 20.40u kunnen fans afstemmen op Canvas voor anderhalf uur detectiveplezier. (DB)

De comeback van de geniale Sherlock Holmes in de Britse huiskamers is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Voor de aflevering op Nieuwjaarsdag, de langverwachte première van het derde seizoen, zaten maar liefst 9,2 miljoen Britten aan hun tv-scherm gekluisterd. Een absoluut record voor de krimireeks op Britse bodem. De vorige kijkcijferbom was aflevering 1 van het tweede seizoen. 'Sherlock' scoorde ook de beste kijkcijfers voor een tv-reeks in de kerstperiode. De wereldberoemde Londense meesterdetective, vertolkt door Benedict Cumberbatch, en zijn sidekick Doctor Watson, deden beter dan de speciale kerstafleveringen van 'Doctor Who', 'EastEnders' en 'Downton Abbey'. Voor de première van het nieuwe seizoen in de Vlaamse huiskamers is het nog wachten tot zaterdag 4 januari. Vanaf 20.40u kunnen fans afstemmen op Canvas voor anderhalf uur detectiveplezier. (DB)