‘Sherlock’ scoort hoge kijkcijfers in Groot-Brittannië

Het derde seizoen van Sherlock is als een komeet uit de startblokken geschoten: de première op BBC lokte 9,2 miljoen kijkers en verbreekt daarmee zijn eigen kijkcijferrecord in Groot-Brittannië.

De comeback van de geniale Sherlock Holmes in de Britse huiskamers is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Voor de aflevering op Nieuwjaarsdag, de langverwachte première van het derde seizoen, zaten maar liefst 9,2 miljoen Britten aan hun tv-scherm gekluisterd. Een absoluut record voor de krimireeks op Britse bodem. De vorige kijkcijferbom was aflevering 1 van het tweede seizoen.

‘Sherlock’ scoorde ook de beste kijkcijfers voor een tv-reeks in de kerstperiode. De wereldberoemde Londense meesterdetective, vertolkt door Benedict Cumberbatch, en zijn sidekick Doctor Watson, deden beter dan de speciale kerstafleveringen van ‘Doctor Who’, ‘EastEnders’ en ‘Downton Abbey’.

Voor de première van het nieuwe seizoen in de Vlaamse huiskamers is het nog wachten tot zaterdag 4 januari. Vanaf 20.40u kunnen fans afstemmen op Canvas voor anderhalf uur detectiveplezier. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content