Hoewel hij al 20 jaar dood is, spreekt de legendarische Pablo Escobar nog steeds tot de verbeelding in Hollywood. Na een film over hem vorig jaar, brengt Netflix nu een serie uit met Pedro Pascal als DEA-agent Steve Murphy en Wagner Moura als Escobar.

Authenticiteit

Het is opmerkelijk hoe gedetailleerd Netflix te werk is gegaan. Moura ziet er niet alleen overtuigend uit als Escobar, hij klinkt ook zo. Hoewel niet perfect - de acteur heeft Braziliaanse roots - spreekt hij met een Colombiaans accent: een geste die Zuid-Amerikanen op prijs weten te stellen. Bovendien werd de serie ook daadwerkelijk gedraaid in Colombia, wat voor Hollywood een gigantische stap richting authenticiteit is. (Mr. And Mrs. Smith werd bijvoorbeeld voor het grootste deel gedraaid in Californië, waardoor menig kijker even geloofde dat Bogotá een haast tropisch warme en vochtige stad is vol palmbomen. Een snelle Google-sessie leert u het tegenovergestelde.)

U hoort ons niet zeggen dat Narcos elk cliché zal mijden - het promomateriaal stelt het hele Zuid-Amerikaanse continent voor als één grote drugsvoorraadkast - maar hopelijk grijpt Netflix de kans om dieper te graven in deze stereotypen om zo te ontdekken waar ze vandaan komen.

Slate

Hoewel hij al 20 jaar dood is, spreekt de legendarische Pablo Escobar nog steeds tot de verbeelding in Hollywood. Na een film over hem vorig jaar, brengt Netflix nu een serie uit met Pedro Pascal als DEA-agent Steve Murphy en Wagner Moura als Escobar.Het is opmerkelijk hoe gedetailleerd Netflix te werk is gegaan. Moura ziet er niet alleen overtuigend uit als Escobar, hij klinkt ook zo. Hoewel niet perfect - de acteur heeft Braziliaanse roots - spreekt hij met een Colombiaans accent: een geste die Zuid-Amerikanen op prijs weten te stellen. Bovendien werd de serie ook daadwerkelijk gedraaid in Colombia, wat voor Hollywood een gigantische stap richting authenticiteit is. (Mr. And Mrs. Smith werd bijvoorbeeld voor het grootste deel gedraaid in Californië, waardoor menig kijker even geloofde dat Bogotá een haast tropisch warme en vochtige stad is vol palmbomen. Een snelle Google-sessie leert u het tegenovergestelde.)U hoort ons niet zeggen dat Narcos elk cliché zal mijden - het promomateriaal stelt het hele Zuid-Amerikaanse continent voor als één grote drugsvoorraadkast - maar hopelijk grijpt Netflix de kans om dieper te graven in deze stereotypen om zo te ontdekken waar ze vandaan komen. Slate