De film Goodfellas was gebaseerd op het boek Wiseguy van Nicolas Pileggi en werd door regisseur Martin Scorsese in 1990 vertaald naar het witte doek. Diezelfde Pileggi fungeerde toen ook als scriptschrijver en zal dat werk ook voortzetten voor de tv-serie. Netwerk AMC, dat momenteel ook succesreeksen zoals Mad Men, Breaking Bad en The Walking Dead uitzendt, zal de reeks financieren.

Wanneer de opnames beginnen is nog niet bekend, noch welke acteurs de verschillende rollen zullen vertolken. In de filmversie speelde oscarwinnaar Ray Pesci de rol van loopjongen Henry Hill en nam Robert De Niro de hoofdrol van maffiabaas Jimmy Conway voor zijn rekening. Waarschijnlijk zal de tv-reeks het filmverhaal verder uitdiepen of de voorgeschiedenis in beeld brengen. (TG)

We zijn benieuwd of het Amerikaanse publiek evenveel vloeken zal horen als in de filmversie:

De film Goodfellas was gebaseerd op het boek Wiseguy van Nicolas Pileggi en werd door regisseur Martin Scorsese in 1990 vertaald naar het witte doek. Diezelfde Pileggi fungeerde toen ook als scriptschrijver en zal dat werk ook voortzetten voor de tv-serie. Netwerk AMC, dat momenteel ook succesreeksen zoals Mad Men, Breaking Bad en The Walking Dead uitzendt, zal de reeks financieren. Wanneer de opnames beginnen is nog niet bekend, noch welke acteurs de verschillende rollen zullen vertolken. In de filmversie speelde oscarwinnaar Ray Pesci de rol van loopjongen Henry Hill en nam Robert De Niro de hoofdrol van maffiabaas Jimmy Conway voor zijn rekening. Waarschijnlijk zal de tv-reeks het filmverhaal verder uitdiepen of de voorgeschiedenis in beeld brengen. (TG) We zijn benieuwd of het Amerikaanse publiek evenveel vloeken zal horen als in de filmversie: