Er komt wel degelijk een Deadwood-film. 'It's going to happen', beloofde HBO-directeur Michael Lombardo aan TVLine. Hij gaf bedenker David Milch groen licht om in de pen te kruipen en de briljante serie naar het witte doek te halen. 'Hij heeft al een verhaal in gedachten, maar David kennende kan dat nog helemaal veranderen.'

Volgens Lombardo heeft Milch goede hoop dat de oude cast zal terugkeren.

HBO zette in 2006 een punt achter drie seizoenen westerngenialiteit. Twee jaar later kondigde de betaalzender al twee films aan, maar helaas zonder vervolg. Afgelopen zomer werden er opnieuw 'aftastende' gesprekken gevoerd over een film. Deze keer is het menens.

Deadwood volgt een kleine cowboygemeenschap aan de rand van de beschaving. Het verhaal - doorspekt met unieke dialogen - speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw in het wetteloos goudzoekersdorpje Deadwood. De reeks won een Golden Globe en verschillende Emmy Awards. (DB)

Er komt wel degelijk een Deadwood-film. 'It's going to happen', beloofde HBO-directeur Michael Lombardo aan TVLine. Hij gaf bedenker David Milch groen licht om in de pen te kruipen en de briljante serie naar het witte doek te halen. 'Hij heeft al een verhaal in gedachten, maar David kennende kan dat nog helemaal veranderen.' Volgens Lombardo heeft Milch goede hoop dat de oude cast zal terugkeren.HBO zette in 2006 een punt achter drie seizoenen westerngenialiteit. Twee jaar later kondigde de betaalzender al twee films aan, maar helaas zonder vervolg. Afgelopen zomer werden er opnieuw 'aftastende' gesprekken gevoerd over een film. Deze keer is het menens.Deadwood volgt een kleine cowboygemeenschap aan de rand van de beschaving. Het verhaal - doorspekt met unieke dialogen - speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw in het wetteloos goudzoekersdorpje Deadwood. De reeks won een Golden Globe en verschillende Emmy Awards. (DB)