De reeks volgt de 25-jarige koningin Elizabeth II, die met het groen achter de oren - en met eerste minister Winston Churchill in haar kielzog - 's werelds bekendste monarchie van verder verval dient te behoeden. Een inkijk achter de gesloten deuren van Westminster en Buckingham Palace legt bloot hoe macht en privilege onvermijdelijk hun stempel drukken op de persoonlijke en politieke relaties van de jonge koningin.

Claire Foy, ook bekend als Dorrit in de BBC-productie Little Dorrit, neemt de rol van Queen Elizabeth II voor haar rekening en krijgt Matt Smith, eerder al The Doctor in Doctor Who, als Prince Philip aan haar zijde. John Lithgow, die in 2010 nog een Emmy Award in de wacht sleepte voor zijn gastrol als Trinity Killer in de serie Dexter, kroop in de huid van Winston Churchill.

Ook achter de schermen waren er bij The Crown enkele grote namen aan het werk: Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon) schreef het script, Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) kroop in de regiestoel.

Alle 10 afleveringen van The Crown zijn vanaf vrijdag 4 november via Netflix te bekijken.

(JA)

De reeks volgt de 25-jarige koningin Elizabeth II, die met het groen achter de oren - en met eerste minister Winston Churchill in haar kielzog - 's werelds bekendste monarchie van verder verval dient te behoeden. Een inkijk achter de gesloten deuren van Westminster en Buckingham Palace legt bloot hoe macht en privilege onvermijdelijk hun stempel drukken op de persoonlijke en politieke relaties van de jonge koningin.Claire Foy, ook bekend als Dorrit in de BBC-productie Little Dorrit, neemt de rol van Queen Elizabeth II voor haar rekening en krijgt Matt Smith, eerder al The Doctor in Doctor Who, als Prince Philip aan haar zijde. John Lithgow, die in 2010 nog een Emmy Award in de wacht sleepte voor zijn gastrol als Trinity Killer in de serie Dexter, kroop in de huid van Winston Churchill. Ook achter de schermen waren er bij The Crown enkele grote namen aan het werk: Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon) schreef het script, Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) kroop in de regiestoel.(JA)