'Ouch.'

Bottom laat er geen gras over groeien. Al van bij de begintitels weet u precies wat u van de serie mag verwachten. In de intro worden testikels meteen op pijnlijke wijze beroerd. Nog niet volledig overtuigd? Check ook de eindgeneriek. Nooit werd een poging om iemand blind te maken zo grappig én esthetisch in beeld gebracht.

'Let rivulets of water run between your heaving breasts.'

Raakt eeuwige maagd Richie eindelijk van de grond wanneer hij zich - waarschijnlijk voor de eerste keer in zijn leven - met een vrouw in een hotelkamer bevindt? Of laten zijn versiertrucs hem toch weer in de steek?

'Bollocks, you're just overweight!'

Onhandig als ze zijn, blijven Richie en Eddie alleen achter in een sloepje op een stilstaand reuzenrad. Wat volgt, is ouderwetse slapstick, met de stevige haarwortels van Richie in de hoofdrol. Geen wonder dat Rik Mayall een paar keer op de spoedafdeling is beland.

'You must! You must! You must drink our tea!'

De aan waanzin grenzende paniek in Rik 'Richie' Mayalls ogen wanneer de brave gasman aan de deur staat: wij vinden dat heel, héél grappig. En wanneer we sindsdien iemand thee aanbieden brullen we steevast: 'You must! You must! You must drink our tea!'

'Now everybody knows who everybody is.'

Wanneer de huisbaas vraagt of Richie en Eddie even op zijn winkel wil passen, staat Richie erop dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen hijzelf - de shopkeeper - en Eddie Hitler - slechts de assistent. Richie's potsierlijke monoloog over the corner shop als hoeksteen van de Britse beschaving mag er ook wel wezen.

'Happy birthday to me!'

U wilt een vriend/vriendin erop wijzen dat hij/zij de laatste tijd een tikkeltje te veel met zichzelf bezig is geweest, maar vindt de woorden niet? Stuur dit fragmentje door:

'I think this is for kids, you know, Eddie.'

Angst hindert ratio: dat kunnen wetenschappers zien in onze hersenen. Dat goesting blijkbaar het leesvermogen danig kan troebleren, blijkt hieruit.

'Stand up or I will give you a hernia!'

Eigenlijk kozen we dit fragment gewoon omdat Richie die in zijn broek tast en daarbij op iets interessants stuit, heel geestig is. Onze excuses daarvoor.

'Everybody likes cheese & onion, don't they?'

Richie heeft een vlugge wip in het vooruitzicht, maar heeft last van l'embarras du choix bij het kiezen van het geschiktste condoom.

'Bonk-bonk-bonk. Cloing. Aaargh.'

Voor wie de satirische ondertoon en maatschappelijke relevante dialogen in Bottom aan de reet kan roesten en enkel geïnteresseerd is in het excessieve geweld en de slechte manieren: de ultieme geweld- en schetencompilatie.12 minuten genieten.

Simon Demeulemeester & Joost Devriesere

Bottom laat er geen gras over groeien. Al van bij de begintitels weet u precies wat u van de serie mag verwachten. In de intro worden testikels meteen op pijnlijke wijze beroerd. Nog niet volledig overtuigd? Check ook de eindgeneriek. Nooit werd een poging om iemand blind te maken zo grappig én esthetisch in beeld gebracht.Raakt eeuwige maagd Richie eindelijk van de grond wanneer hij zich - waarschijnlijk voor de eerste keer in zijn leven - met een vrouw in een hotelkamer bevindt? Of laten zijn versiertrucs hem toch weer in de steek? Onhandig als ze zijn, blijven Richie en Eddie alleen achter in een sloepje op een stilstaand reuzenrad. Wat volgt, is ouderwetse slapstick, met de stevige haarwortels van Richie in de hoofdrol. Geen wonder dat Rik Mayall een paar keer op de spoedafdeling is beland. De aan waanzin grenzende paniek in Rik 'Richie' Mayalls ogen wanneer de brave gasman aan de deur staat: wij vinden dat heel, héél grappig. En wanneer we sindsdien iemand thee aanbieden brullen we steevast: 'You must! You must! You must drink our tea!' Wanneer de huisbaas vraagt of Richie en Eddie even op zijn winkel wil passen, staat Richie erop dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen hijzelf - de shopkeeper - en Eddie Hitler - slechts de assistent. Richie's potsierlijke monoloog over the corner shop als hoeksteen van de Britse beschaving mag er ook wel wezen. U wilt een vriend/vriendin erop wijzen dat hij/zij de laatste tijd een tikkeltje te veel met zichzelf bezig is geweest, maar vindt de woorden niet? Stuur dit fragmentje door:Angst hindert ratio: dat kunnen wetenschappers zien in onze hersenen. Dat goesting blijkbaar het leesvermogen danig kan troebleren, blijkt hieruit.Eigenlijk kozen we dit fragment gewoon omdat Richie die in zijn broek tast en daarbij op iets interessants stuit, heel geestig is. Onze excuses daarvoor. Richie heeft een vlugge wip in het vooruitzicht, maar heeft last van l'embarras du choix bij het kiezen van het geschiktste condoom.Voor wie de satirische ondertoon en maatschappelijke relevante dialogen in Bottom aan de reet kan roesten en enkel geïnteresseerd is in het excessieve geweld en de slechte manieren: de ultieme geweld- en schetencompilatie.12 minuten genieten.Simon Demeulemeester & Joost Devriesere