Met de goedkeuring van de stichting Moulinsart hebben de initiatiefnemers een lyrische komedie bedacht waarin bekende aria's van Mozart, Puccini, Gounod, Bizet of Offenbach op aangepaste teksten vertolkt worden.

Sopraan Hélène Bernardy incarneert Bianca Castafiore en de jonge Amani Picci vertolkt de rol van Kuifje. Acteur Michel de Warzée kruipt in de kleren van kapitein Haddock voor een niet gezongen rol: de zeebonk van Hergé haat immers opera. Verder treden Daniel Galvez, in de rol van Serafijn Lampion, en Pierre Doyen en Thierry Vallier als Janssen en Janssen voor het voetlicht.

De vzw Opéra pour Tous creëert deze lyrische komedie met grote zorg om het album van Hergé te respecteren, zowel naar de teksten als voor het decor en de kostuums. De acteurs werden ook gekozen voor de fysieke gelijkenissen met de stripfiguren. De repetities zijn nu twee weken aan de gang. Het spektakel wordt van 17 tot 26 september acht keer 's avonds in open lucht opgevoerd.

Met de goedkeuring van de stichting Moulinsart hebben de initiatiefnemers een lyrische komedie bedacht waarin bekende aria's van Mozart, Puccini, Gounod, Bizet of Offenbach op aangepaste teksten vertolkt worden. Sopraan Hélène Bernardy incarneert Bianca Castafiore en de jonge Amani Picci vertolkt de rol van Kuifje. Acteur Michel de Warzée kruipt in de kleren van kapitein Haddock voor een niet gezongen rol: de zeebonk van Hergé haat immers opera. Verder treden Daniel Galvez, in de rol van Serafijn Lampion, en Pierre Doyen en Thierry Vallier als Janssen en Janssen voor het voetlicht. De vzw Opéra pour Tous creëert deze lyrische komedie met grote zorg om het album van Hergé te respecteren, zowel naar de teksten als voor het decor en de kostuums. De acteurs werden ook gekozen voor de fysieke gelijkenissen met de stripfiguren. De repetities zijn nu twee weken aan de gang. Het spektakel wordt van 17 tot 26 september acht keer 's avonds in open lucht opgevoerd.