Het Nederlands Toneel Gent (NTGent) wordt sinds juli 2015 artistiek geleid door Johan Simons. De Nederlandse regisseur leidde het stadstheater al tussen 2005 en 2010. In het Ruhrgebiet is Simons al bekend als de artistiek leider van de Ruhrtriennale. Hij leidt dit experimentele theater- en muziekfestival nog tot 2017.

Voor zijn eerste seizoen vorig jaar kreeg hij positieve kritieken. Eerder bepaalde Simons vijf jaar lang als intendant de succesvolle koers van de Münchner Kammerspiele. Johan Simons groeide op in het Nederlandse Heerjansdam. Na een opleiding tot danser en acteur werd hij in 1976 directeur en toneelspeler bij de Haagsche Comedie, waar hij zijn eerste stuk regisseerde. In 1985 richtte hij met componist en drummer Paul Koek de theatergroep Hollandia op, die meestal weg van de grote theaters in de provincie optrad. (Belga/LP)

Het Nederlands Toneel Gent (NTGent) wordt sinds juli 2015 artistiek geleid door Johan Simons. De Nederlandse regisseur leidde het stadstheater al tussen 2005 en 2010. In het Ruhrgebiet is Simons al bekend als de artistiek leider van de Ruhrtriennale. Hij leidt dit experimentele theater- en muziekfestival nog tot 2017. Voor zijn eerste seizoen vorig jaar kreeg hij positieve kritieken. Eerder bepaalde Simons vijf jaar lang als intendant de succesvolle koers van de Münchner Kammerspiele. Johan Simons groeide op in het Nederlandse Heerjansdam. Na een opleiding tot danser en acteur werd hij in 1976 directeur en toneelspeler bij de Haagsche Comedie, waar hij zijn eerste stuk regisseerde. In 1985 richtte hij met componist en drummer Paul Koek de theatergroep Hollandia op, die meestal weg van de grote theaters in de provincie optrad. (Belga/LP)