'Het is met grote droefheid dat we bevestigen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George overleden is', aldus de agent van George Michael in een verklaring. 'Hij is thuis vredevol heengegaan tijdens de kerstperiode.'

Over de doodsoorzaak wordt niet uitgewijd. Volgens de lokale politie - die meldt dat er zondag rond 13u42 Britse tijd een ziekenwagen aankwam bij George Michaels eigendom in Oxfordshire - waren er geen verdachte omstandigheden. Verdere commentaar zal op dit moment niet worden gegeven en de familie vraagt 'om hun privacy te respecteren tijdens deze moeilijke en emotionele periode.'

Longontsteking in 2011

In 2011 overleed George Michael al eens bijna aan de gevolgen van een longonsteking. De dokters van een ziekenhuis in Wenen moesten een luchtpijpsnede uitvoeren om zijn luchtwegen te openen, en tijdens zijn ziekenhuisopname was hij een tijdlang niet bij bewustzijn. Nadien moest hij weer leren lopen omdat zijn spieren erg verzwakt waren.

100 miljoen verkochte albums

George Michael - echte naam Georgios Kyriacos Panayiotou - werd in het noorden van Londen geboren. In de jaren tachtig vormde hij het popduo Wham!, samen met jeugdvriend Andrew Ridgeley. Hun Last Christmas werd een van de bekendste kerstnummers ooit. De groep stopte er in 1986 mee, omdat George Michael meer volwassen muziek wilde maken.

Daarna bouwde de zanger een succesvolle solocarrière uit, te beginnen met de plaat Faith uit 1987, dat 20 miljoen keer verkocht werd. Zijn bekendste hits als soloartiest waren 'Outside' (1998), 'Faith' (1987) en 'Careless Whisper' (1984). Zijn carrière zou bijna veertig jaar duren, en hij heeft ruim 100 miljoen verkochte albums op de teller staan.

Moeite met roem

In 1998 outte George Michael zich als homo. Dat deed hij nadat hij in een openbaar toilet in Beverly Hills gearresteerd werd voor "onzedelijk gedrag". Hij werd ervan beschuldigd seksuele toespelingen gemaakt te hebben op een undercoverpolitieagent. Na het incident bracht hij de video "Outside" uit, waarin hij de spot leek te drijven met zijn arrestatie.

De artiest had een ambigue verhouding met zijn roem en bekendheid, en kwam verschillende keren in aanraking met het gerecht voor drugsdelicten. Zo pleitte hij schuldig voor het rijden onder invloed van drugs in 2007 en 2010.

Eerder deze maand nog maakte hij bekend dat hij met producer Naughty Boy aan een nieuwe plaat aan het werken was.

'Het is met grote droefheid dat we bevestigen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George overleden is', aldus de agent van George Michael in een verklaring. 'Hij is thuis vredevol heengegaan tijdens de kerstperiode.' Over de doodsoorzaak wordt niet uitgewijd. Volgens de lokale politie - die meldt dat er zondag rond 13u42 Britse tijd een ziekenwagen aankwam bij George Michaels eigendom in Oxfordshire - waren er geen verdachte omstandigheden. Verdere commentaar zal op dit moment niet worden gegeven en de familie vraagt 'om hun privacy te respecteren tijdens deze moeilijke en emotionele periode.' In 2011 overleed George Michael al eens bijna aan de gevolgen van een longonsteking. De dokters van een ziekenhuis in Wenen moesten een luchtpijpsnede uitvoeren om zijn luchtwegen te openen, en tijdens zijn ziekenhuisopname was hij een tijdlang niet bij bewustzijn. Nadien moest hij weer leren lopen omdat zijn spieren erg verzwakt waren. George Michael - echte naam Georgios Kyriacos Panayiotou - werd in het noorden van Londen geboren. In de jaren tachtig vormde hij het popduo Wham!, samen met jeugdvriend Andrew Ridgeley. Hun Last Christmas werd een van de bekendste kerstnummers ooit. De groep stopte er in 1986 mee, omdat George Michael meer volwassen muziek wilde maken. Daarna bouwde de zanger een succesvolle solocarrière uit, te beginnen met de plaat Faith uit 1987, dat 20 miljoen keer verkocht werd. Zijn bekendste hits als soloartiest waren 'Outside' (1998), 'Faith' (1987) en 'Careless Whisper' (1984). Zijn carrière zou bijna veertig jaar duren, en hij heeft ruim 100 miljoen verkochte albums op de teller staan. In 1998 outte George Michael zich als homo. Dat deed hij nadat hij in een openbaar toilet in Beverly Hills gearresteerd werd voor "onzedelijk gedrag". Hij werd ervan beschuldigd seksuele toespelingen gemaakt te hebben op een undercoverpolitieagent. Na het incident bracht hij de video "Outside" uit, waarin hij de spot leek te drijven met zijn arrestatie. De artiest had een ambigue verhouding met zijn roem en bekendheid, en kwam verschillende keren in aanraking met het gerecht voor drugsdelicten. Zo pleitte hij schuldig voor het rijden onder invloed van drugs in 2007 en 2010.Eerder deze maand nog maakte hij bekend dat hij met producer Naughty Boy aan een nieuwe plaat aan het werken was.