De Red Bull Elektropedia Awards zijn de belangrijkste prijzen voor elektronische muziek in België en worden op 15 november uitgereikt in een twintigtal categorieën. Enkele winnaars zijn nu al bekend.

Zo winnen Yves Deruyter en PIAS een Lifetime Achievement Award. Deruyter is al meer dan drie decennia deejay in danstempels als La Rocca en Cherry Moon. Hij stond ook mee aan de wieg van Bonzai Records, het legendarische label dat dit jaar 25 jaar bestaat. Vandaag is hij vooral bekend door de sets vol classics die hij speelt. 'Ook binnen het retrospectrum kun je genoeg doen om de zaken levendig te houden', vertelt hij aan Red Bull Elektropedia.

Als oprichters van platenfirma PIAS vallen ook Kenny Gates en Michel Lambot in de prijzen. Sinds de oprichting van het label in 1983 bouwden ze mee aan de carrières van Agnes Obel, Depeche Mode, Editors, Front 242, Laurent Garnier, Moby, The Prodigy, Soulwax en vele anderen.

Red Bull geeft drie jonge acts ook de stempel van 'most promising artist'. Ook dit jaar verkent de selectie weer alle hoeken van de elektronische muziek: Témé Tan heeft net zijn eerste titelloze langspeler vol exotische elektro uit, .blackwave is hiphop met R&B-invloeden uit Antwerpen en Vitesse speelt met house, disco én Nederlandstalige lyrics.

Stemmen op de genomineerden, die binnenkort worden bekendgemaakt, kan vanaf 2 november. Wie wint, komen we te weten op 15 november tijdens een awardshow in de Brusselse Flagey.

De Red Bull Elektropedia Awards zijn de belangrijkste prijzen voor elektronische muziek in België en worden op 15 november uitgereikt in een twintigtal categorieën. Enkele winnaars zijn nu al bekend.Zo winnen Yves Deruyter en PIAS een Lifetime Achievement Award. Deruyter is al meer dan drie decennia deejay in danstempels als La Rocca en Cherry Moon. Hij stond ook mee aan de wieg van Bonzai Records, het legendarische label dat dit jaar 25 jaar bestaat. Vandaag is hij vooral bekend door de sets vol classics die hij speelt. 'Ook binnen het retrospectrum kun je genoeg doen om de zaken levendig te houden', vertelt hij aan Red Bull Elektropedia. Als oprichters van platenfirma PIAS vallen ook Kenny Gates en Michel Lambot in de prijzen. Sinds de oprichting van het label in 1983 bouwden ze mee aan de carrières van Agnes Obel, Depeche Mode, Editors, Front 242, Laurent Garnier, Moby, The Prodigy, Soulwax en vele anderen. Red Bull geeft drie jonge acts ook de stempel van 'most promising artist'. Ook dit jaar verkent de selectie weer alle hoeken van de elektronische muziek: Témé Tan heeft net zijn eerste titelloze langspeler vol exotische elektro uit, .blackwave is hiphop met R&B-invloeden uit Antwerpen en Vitesse speelt met house, disco én Nederlandstalige lyrics.Stemmen op de genomineerden, die binnenkort worden bekendgemaakt, kan vanaf 2 november. Wie wint, komen we te weten op 15 november tijdens een awardshow in de Brusselse Flagey.