'You Want It Darker', zo heet de veertiende plaat van de man met de kenmerkende diepe, zwoele stem. Het wordt de opvolger van het uitstekende 'Popular Problems' uit 2014. Nog nooit (of toch bijna) stelde Leonard Cohen zijn fans teleur. En dat zal deze keer niet anders zijn. Insiders spreken nu al over 'a masterpiece', een 'Cohen-klassieker'. Over exact een maand ligt de langspeler in de rekken.

In afwachting trakteert de gracieuze zanger en begenadigde songschrijver op een eerste voorsmaakje, pal op zijn 82ste verjaardag. Titeltrack 'You Want It Darker' gaat op een onverschrokken verkenning van de religieuze geest, zo omschrijft de meester het nummer. De sound, de intrigerende groove, doet hem denken aan zijn jeugdjaren. (DB)

'You Want It Darker', zo heet de veertiende plaat van de man met de kenmerkende diepe, zwoele stem. Het wordt de opvolger van het uitstekende 'Popular Problems' uit 2014. Nog nooit (of toch bijna) stelde Leonard Cohen zijn fans teleur. En dat zal deze keer niet anders zijn. Insiders spreken nu al over 'a masterpiece', een 'Cohen-klassieker'. Over exact een maand ligt de langspeler in de rekken.In afwachting trakteert de gracieuze zanger en begenadigde songschrijver op een eerste voorsmaakje, pal op zijn 82ste verjaardag. Titeltrack 'You Want It Darker' gaat op een onverschrokken verkenning van de religieuze geest, zo omschrijft de meester het nummer. De sound, de intrigerende groove, doet hem denken aan zijn jeugdjaren. (DB)