De beelden van David Bowie in Top Of The Pops bleek één van de opnames die de Britse openbare omroep liet overschrijven om geld te besparen. Gelukkig maakte een cameraman van het muziekprogramma na de show meteen een kopie van het optreden voor persoonlijk gebruik. Groot was zijn verbazing toen hij in oktober na een radio-interview werd overstelpt door aanvragen van Bowiefans om de beelden eens te kunnen zien.

Tijdens het optreden brengt de Britse zanger samen met zijn band The Spiders from Mars het nummer The Jean Genie uit zijn album Alladin Sane. Het vier minuten durende nummer, geïnspireerd door Iggy Pop, was de grootste hit van Bowie op dat moment en schopte het tot op nummer 2 in de lijst van het BBC-programma. (TG)

Bekijk hieronder de beelden van de Top Of The Pops-aflevering uit 1973:

De beelden van David Bowie in Top Of The Pops bleek één van de opnames die de Britse openbare omroep liet overschrijven om geld te besparen. Gelukkig maakte een cameraman van het muziekprogramma na de show meteen een kopie van het optreden voor persoonlijk gebruik. Groot was zijn verbazing toen hij in oktober na een radio-interview werd overstelpt door aanvragen van Bowiefans om de beelden eens te kunnen zien. Tijdens het optreden brengt de Britse zanger samen met zijn band The Spiders from Mars het nummer The Jean Genie uit zijn album Alladin Sane. Het vier minuten durende nummer, geïnspireerd door Iggy Pop, was de grootste hit van Bowie op dat moment en schopte het tot op nummer 2 in de lijst van het BBC-programma. (TG) Bekijk hieronder de beelden van de Top Of The Pops-aflevering uit 1973: