Verloren gewaande BBC-opname van David Bowie uitgezonden

David Bowie trad in 1973 op in de bekende BBC-show Top Of The Pops onder zijn alter ego Ziggy Stardust. De opname bleef lang verloren, maar na 38 jaar kon de Britse omroep de beelden toch nog eens uitzenden tijdens haar kerstspecial.

De beelden van David Bowie in Top Of The Pops bleek één van de opnames die de Britse openbare omroep liet overschrijven om geld te besparen. Gelukkig maakte een cameraman van het muziekprogramma na de show meteen een kopie van het optreden voor persoonlijk gebruik. Groot was zijn verbazing toen hij in oktober na een radio-interview werd overstelpt door aanvragen van Bowiefans om de beelden eens te kunnen zien.

Tijdens het optreden brengt de Britse zanger samen met zijn band The Spiders from Mars het nummer The Jean Genie uit zijn album Alladin Sane. Het vier minuten durende nummer, geïnspireerd door Iggy Pop, was de grootste hit van Bowie op dat moment en schopte het tot op nummer 2 in de lijst van het BBC-programma. (TG)

Bekijk hieronder de beelden van de Top Of The Pops-aflevering uit 1973:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content