The Rockin' Vickers - Zing! went the strings of my heart (1965)

Nadat hij in lokale groepjes als The Rainmakers en The Motown Sect had gespeeld, vervoegde Lemmy - toen onder de naam Ian Willis - in 1965 de rock- annex rythm & bluesband The Rockin' Vickers als gitarist.

Sam Gopal - Escalator (1968)

In 1967 verliet hij The Rockin' Vickers en belandde hij, dankzij zijn Londense flatgenoot en The Jimi Hendrix Experience-bandlid Neil Redding, als roadie bij de groep rond Hendrix. Een jaar later ging Lemmy gitaar spelen bij de psychrockband Sam Gopal, met wie hij onder meer deze Horse inblikte.

Hawkwind - Silver Machine (1972)

Na een korte passage bij Opal Butterfly werd Kilmister in '72 de zanger en bassist van Hawkwind. Hun single Silver Machine bereikte de derde stek in de Britse charts. Drie jaar later werd de frontman evenwel uit de groep gezet nadat hij op de grens van de VS met Canada gearresteerd werd voor drugsbezit.

Motörhead - Motörhead (1977)

Het sein voor Lemmy om te beginnen met zijn eigen band, Bastard. Omdat een groep met zo'n naam volgens hun manager nooit een slot zou kunnen krijgen in Top of the Pops, werd de formatie al snel Motörhead gedoopt, naar de laatste song die Lemmy voor Hawkwind schreef, en die hij met Motörhead hernam voor het gelijknamige debuutalbum uit 1977.

Motörhead - Ace of Spades (1980)

'I don't want to live forever/And don't forget the Joker': Ace of Spades, de titelsong van het gelijknamige album uit 1980, betekende de grote doorbraak voor Motörhead.

Ramones - R.A.M.O.N.E.S (1991)

Het Ramonesnummer R.A.M.O.N.E.S is een schrijfsel van Lemmy. De song prijkte wel eerder op een Motörheadalbum (1916 genaamd, uit 1991) dan op een Ramonesplaat (¡Adios Amigos!, uit 1995).

Motörhead - Hellraiser (1992)

Nog in '91 schreef Lemmy mee aan vier songs op Ozzy Osbournes soloplaat No More Tears, onder meer aan Hellraiser. Dat nummer werd in '92 ook door Motörhead zelf uitgebracht.

Probot - Shake Your Blood (met Dave Grohl) (2004)

Voor zijn project Probot verzamelde Foo Fighter Dave Grohl zijn favoriete artiesten rondom zich, met naast Lemmy ook Max Cavalera (Sepultura, Soulfly) en King Diamond (Mercyful Fate). Probot bracht in 2004 één titelloze plaat uit. Lemmy is te horen op dit Shake Your Blood:

Motörhead - Whiplash (Metallica cover) (2005)

Een eerste Grammy binnenrijven (in de categorie 'Best Metal Performance') deden Lemmy en co. in 2005 niet met een eigen song, maar met een cover van Metallica: Whiplash, uit het tributealbum Metallic Attack: Metallica: The Ultimate Tribute Album.

Motörhead - Sympathy for the Devil (2015)

Het laatste wapenfeit van Motörhead heet Bad Magic, en verscheen eind augustus van dit jaar. Het sluitstuk: deze cover van The Rolling Stones' Sympathy for the Devil.

Nadat hij in lokale groepjes als The Rainmakers en The Motown Sect had gespeeld, vervoegde Lemmy - toen onder de naam Ian Willis - in 1965 de rock- annex rythm & bluesband The Rockin' Vickers als gitarist. In 1967 verliet hij The Rockin' Vickers en belandde hij, dankzij zijn Londense flatgenoot en The Jimi Hendrix Experience-bandlid Neil Redding, als roadie bij de groep rond Hendrix. Een jaar later ging Lemmy gitaar spelen bij de psychrockband Sam Gopal, met wie hij onder meer deze Horse inblikte.Na een korte passage bij Opal Butterfly werd Kilmister in '72 de zanger en bassist van Hawkwind. Hun single Silver Machine bereikte de derde stek in de Britse charts. Drie jaar later werd de frontman evenwel uit de groep gezet nadat hij op de grens van de VS met Canada gearresteerd werd voor drugsbezit. Het sein voor Lemmy om te beginnen met zijn eigen band, Bastard. Omdat een groep met zo'n naam volgens hun manager nooit een slot zou kunnen krijgen in Top of the Pops, werd de formatie al snel Motörhead gedoopt, naar de laatste song die Lemmy voor Hawkwind schreef, en die hij met Motörhead hernam voor het gelijknamige debuutalbum uit 1977.'I don't want to live forever/And don't forget the Joker': Ace of Spades, de titelsong van het gelijknamige album uit 1980, betekende de grote doorbraak voor Motörhead. Het Ramonesnummer R.A.M.O.N.E.S is een schrijfsel van Lemmy. De song prijkte wel eerder op een Motörheadalbum (1916 genaamd, uit 1991) dan op een Ramonesplaat (¡Adios Amigos!, uit 1995). Nog in '91 schreef Lemmy mee aan vier songs op Ozzy Osbournes soloplaat No More Tears, onder meer aan Hellraiser. Dat nummer werd in '92 ook door Motörhead zelf uitgebracht.Voor zijn project Probot verzamelde Foo Fighter Dave Grohl zijn favoriete artiesten rondom zich, met naast Lemmy ook Max Cavalera (Sepultura, Soulfly) en King Diamond (Mercyful Fate). Probot bracht in 2004 één titelloze plaat uit. Lemmy is te horen op dit Shake Your Blood:Een eerste Grammy binnenrijven (in de categorie 'Best Metal Performance') deden Lemmy en co. in 2005 niet met een eigen song, maar met een cover van Metallica: Whiplash, uit het tributealbum Metallic Attack: Metallica: The Ultimate Tribute Album.Het laatste wapenfeit van Motörhead heet Bad Magic, en verscheen eind augustus van dit jaar. Het sluitstuk: deze cover van The Rolling Stones' Sympathy for the Devil.