De bijna zeventigjarige Noord-Ier Van Morrison sluit de grote tent op vrijdag 17 juli. Eerder die avond speelt ook Ginger Baker (ex-Cream) met zijn kwartet Jazz Confusion, en haalt Bert Dockx zijn Flying Horseman nog eens van stal op de Garden Stage.

Een dag later, op vrijdag 18 juli, vervolmaken de Zweedse Neneh Cherry en haar electro-duo RocketNumberNine de affiche, waar eerder onder meer Gregory Porter en STUFF. al opgezet werden.

Neneh Cherry, .
Neneh Cherry © .

Verder is er een thuismatch voor de Gentse Isolde Lasoen - de drumster van Daan, die met Isolde et les Bens zal aantreden - op 15 juli, en voor Little Dots, de relatief nieuwe band rond Sophia Ammann, Tom Callens en Pablo Casella - die twee laatsten spelen allebei bij Lady Linn.

Ook op donderdag 16 juli - de dag van Gary Clark Jr. en Rodrigo y Gabriela - komt er nog een Belgische act: Ignatz, het alter-ego van striptekenaar Bram Devens. Diezelfde dag brengt ook de Britse Laura Mvula haar aanstekelijke mix van soul, jazz en gospel naar Gent.

Het uitgebreide programma vind je op gentjazz.com.

De bijna zeventigjarige Noord-Ier Van Morrison sluit de grote tent op vrijdag 17 juli. Eerder die avond speelt ook Ginger Baker (ex-Cream) met zijn kwartet Jazz Confusion, en haalt Bert Dockx zijn Flying Horseman nog eens van stal op de Garden Stage.Een dag later, op vrijdag 18 juli, vervolmaken de Zweedse Neneh Cherry en haar electro-duo RocketNumberNine de affiche, waar eerder onder meer Gregory Porter en STUFF. al opgezet werden. Verder is er een thuismatch voor de Gentse Isolde Lasoen - de drumster van Daan, die met Isolde et les Bens zal aantreden - op 15 juli, en voor Little Dots, de relatief nieuwe band rond Sophia Ammann, Tom Callens en Pablo Casella - die twee laatsten spelen allebei bij Lady Linn. Ook op donderdag 16 juli - de dag van Gary Clark Jr. en Rodrigo y Gabriela - komt er nog een Belgische act: Ignatz, het alter-ego van striptekenaar Bram Devens. Diezelfde dag brengt ook de Britse Laura Mvula haar aanstekelijke mix van soul, jazz en gospel naar Gent. Het uitgebreide programma vind je op gentjazz.com.