Gent Jazz loste vanochtend zijn eerste namen, en zorgt voor deining. Op 12 juli komt Lady Gaga in duo met Tony Bennett naar Gent.

De legendarische jazzcrooner Tony Bennett (88) zag Lady Gaga (28) voor het eerst aan het werk op een liefdadigheidsconcert, en nodigde haar uit om een duet op te nemen voor zijn album 'Duets II'. Het was de opmaat naar een volledig album met jazzstandards, 'Cheek To Cheek', dat eerder dit jaar verscheen. Enkele maanden geleden gaven de twee een miniconcert op de Brusselse Grote Markt om die plaat te promoten, maar op Gent Jazz is het dus tijd voor het echte werk.

Diezelfde dag staat ook het trio van pianist Bill Charlap - een oudgediende van Bennett en een meester van het Great American Songbook - op het programma, net als het Stéphane Belmondo Trio, dat een ode aan trompettist Chet Baker brengt.

Theatergevoel

Gent Jazz komt met een nieuwigheid op de 'traditionele' jazzdagen voor zittend publiek. Vanaf 2015 zal het festival voor de dagen met zittende concerten gegarandeerde en genummerde zitplaatsen aanbieden, en werken met verschillende prijscategorieën. Het betere theatergevoel, zeg maar. Wellicht zal daardoor ook het gepraat in de marge van de concerttent, waaraan veel bezoekers zich ergerden, afnemen. (BC)

De ticketverkoop voor Lady Gaga & Tony Bennett (zondag 12 juli) begint op vrijdag 5 december om 11.00 uur. Tickets & info: www.gentjazz.com

De legendarische jazzcrooner Tony Bennett (88) zag Lady Gaga (28) voor het eerst aan het werk op een liefdadigheidsconcert, en nodigde haar uit om een duet op te nemen voor zijn album 'Duets II'. Het was de opmaat naar een volledig album met jazzstandards, 'Cheek To Cheek', dat eerder dit jaar verscheen. Enkele maanden geleden gaven de twee een miniconcert op de Brusselse Grote Markt om die plaat te promoten, maar op Gent Jazz is het dus tijd voor het echte werk. Diezelfde dag staat ook het trio van pianist Bill Charlap - een oudgediende van Bennett en een meester van het Great American Songbook - op het programma, net als het Stéphane Belmondo Trio, dat een ode aan trompettist Chet Baker brengt. Gent Jazz komt met een nieuwigheid op de 'traditionele' jazzdagen voor zittend publiek. Vanaf 2015 zal het festival voor de dagen met zittende concerten gegarandeerde en genummerde zitplaatsen aanbieden, en werken met verschillende prijscategorieën. Het betere theatergevoel, zeg maar. Wellicht zal daardoor ook het gepraat in de marge van de concerttent, waaraan veel bezoekers zich ergerden, afnemen. (BC)