Wilson overleed in haar woning in Las Vegas. Haar doodsoorzaak is nog niet bekend. De begrafenis vindt plaats in besloten kring vanwege de coronamaatregelen, maar later dit jaar zal er een openbare herdenkingsdienst worden georganiseerd.

Wilson richtte The Supremes in 1959 op, samen met Florence Ballard, Diana Ross en de al vroeg vertrokken Betty McGlown. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste muziekgroepen in de Verenigde Staten en Europa.

The Supremes speelden ook een belangrijke rol in de doorbraak van de Afro-Amerikaanse rhythm-and-bluesmuziek. Ze scoorden hits met nummers als Baby Love, Stop! In the Name of Love, You Can't Hurry Love, You Keep Me Hangin' On en The Happening.

Later werd de groep ook wel bekend als Diana Ross & The Supremes. Toen Mary Wilson in 1977 vertrok om een solocarrière te beginnen, viel de groep uit elkaar. (Belga)

Wilson overleed in haar woning in Las Vegas. Haar doodsoorzaak is nog niet bekend. De begrafenis vindt plaats in besloten kring vanwege de coronamaatregelen, maar later dit jaar zal er een openbare herdenkingsdienst worden georganiseerd. Wilson richtte The Supremes in 1959 op, samen met Florence Ballard, Diana Ross en de al vroeg vertrokken Betty McGlown. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste muziekgroepen in de Verenigde Staten en Europa. The Supremes speelden ook een belangrijke rol in de doorbraak van de Afro-Amerikaanse rhythm-and-bluesmuziek. Ze scoorden hits met nummers als Baby Love, Stop! In the Name of Love, You Can't Hurry Love, You Keep Me Hangin' On en The Happening. Later werd de groep ook wel bekend als Diana Ross & The Supremes. Toen Mary Wilson in 1977 vertrok om een solocarrière te beginnen, viel de groep uit elkaar. (Belga)