Medio oktober interviewden we Jan Maarschalk Lemmens samen met hedendaags brithopboegbeeld Kate Tempest. De reden voor dat dubbelgesprek was evident: allebei zijn ze bedreven in poëtische hiphop à la The Streets, en allebei houden ze van Londen - Tempest is er geboren en getogen, Lemmens heeft er familie vlakbij wonen.

Of Lemmens een stukje wilde rappen uit zijn nieuwe ep, vroeg Tempest. Dat wilde hij. En het ging als volgt:

'Egotism eclectic

I think of you, but only when it's hectic

The arbitrary nature of my inner dialectic

Egotism eclectic

I think of you, but only when you do

The isolated state of mind I'm in has got me drifting back to you.'

Het bleek een voorproefje te zijn uit Egotism, de Glints-song die nu als single uit is en die in première ging bij de internationale muzieksite The Line of Best Fit. Naast het eerder gelanceerde Catalyst is het de tweede vooruitgeschoven track uit Burgundy, de begin 2017 te verschijnen nieuwe ep van Glints.

Egotism is een schrijfsel van Lemmens en Mathias Bervoets, gitarist en vaste sparringpartner van Lemmens bij Glints. De productie was in handen van Jergan Callebaut, van het electrocollectief Vuurwerk. Voor de mixage tekende Justin Gerrish, de Amerikaan die een hand had in D'Angelo's Black Messiah (2014), Herbie Hancocks The Joni Letters (2007) en zowat alles van Vampire Weekend.

Voorafgaand aan Burgundy, was er sinds 2015 al een eerste ep van Glints, met daarop de singles Dread en Sirens. Die leverde Lemmens een slot in het voorprogramma van onder meer Bazart op, en een nog lopende residentie in de Ancienne Belgique.

Medio oktober interviewden we Jan Maarschalk Lemmens samen met hedendaags brithopboegbeeld Kate Tempest. De reden voor dat dubbelgesprek was evident: allebei zijn ze bedreven in poëtische hiphop à la The Streets, en allebei houden ze van Londen - Tempest is er geboren en getogen, Lemmens heeft er familie vlakbij wonen. Of Lemmens een stukje wilde rappen uit zijn nieuwe ep, vroeg Tempest. Dat wilde hij. En het ging als volgt:'Egotism eclecticI think of you, but only when it's hecticThe arbitrary nature of my inner dialecticEgotism eclecticI think of you, but only when you doThe isolated state of mind I'm in has got me drifting back to you.'Het bleek een voorproefje te zijn uit Egotism, de Glints-song die nu als single uit is en die in première ging bij de internationale muzieksite The Line of Best Fit. Naast het eerder gelanceerde Catalyst is het de tweede vooruitgeschoven track uit Burgundy, de begin 2017 te verschijnen nieuwe ep van Glints. Egotism is een schrijfsel van Lemmens en Mathias Bervoets, gitarist en vaste sparringpartner van Lemmens bij Glints. De productie was in handen van Jergan Callebaut, van het electrocollectief Vuurwerk. Voor de mixage tekende Justin Gerrish, de Amerikaan die een hand had in D'Angelo's Black Messiah (2014), Herbie Hancocks The Joni Letters (2007) en zowat alles van Vampire Weekend. Voorafgaand aan Burgundy, was er sinds 2015 al een eerste ep van Glints, met daarop de singles Dread en Sirens. Die leverde Lemmens een slot in het voorprogramma van onder meer Bazart op, en een nog lopende residentie in de Ancienne Belgique.