De groep verzamelde 37 procent van de stemmen in de nationale finale in Finland.

De volledige naam van de band is Pertti Kurikan Nimipaivat. Het winnende lied is getiteld "Aina mun pitaa". Het kwartet hoopt dat hun voorbeeld anderen met leerstoornissen of andere problemen kan aanmoedigen om in de toekomst deel te nemen aan de muziekwedstrijd.

De liedjes van de groep, gebaseerd in Helsinki, zijn altijd in het Fins. PKN zag het levenslicht in 2009, tijdens een culturele workshop. Ze traden al op in Groot-Brittannië, Duitsland, Noorwegen en de Verenigde Staten.

Oostenrijk won vorig jaar met "Rise Like a Phoenix", uitgevoerd door de bebaarde dragqueen Conchita Wurst. In 2006 haalde Finland voor het eerst een overwinning binnen op het Eurovisiesongfestival. De rockgroep Lordi verbaasde toen met "Hard Rock Hallelujah".

Bekijk de videoclip:

(Belga/MS)

De groep verzamelde 37 procent van de stemmen in de nationale finale in Finland. De volledige naam van de band is Pertti Kurikan Nimipaivat. Het winnende lied is getiteld "Aina mun pitaa". Het kwartet hoopt dat hun voorbeeld anderen met leerstoornissen of andere problemen kan aanmoedigen om in de toekomst deel te nemen aan de muziekwedstrijd. De liedjes van de groep, gebaseerd in Helsinki, zijn altijd in het Fins. PKN zag het levenslicht in 2009, tijdens een culturele workshop. Ze traden al op in Groot-Brittannië, Duitsland, Noorwegen en de Verenigde Staten. Oostenrijk won vorig jaar met "Rise Like a Phoenix", uitgevoerd door de bebaarde dragqueen Conchita Wurst. In 2006 haalde Finland voor het eerst een overwinning binnen op het Eurovisiesongfestival. De rockgroep Lordi verbaasde toen met "Hard Rock Hallelujah".Bekijk de videoclip:(Belga/MS)