Punkgroep met leerstoornis neemt voor Finland deel aan de finale van het Eurovisiesongfestival

Pertti Kurikan Nimipaivat (PKN) © BELGAIMAGE

De punkgroep PKN waarvan de vier leden leerstoornissen hebben, is geselecteerd als de Finse inzending voor de finale van het Eurovisiesongfestival in mei in het Oostenrijkse Wenen.

De groep verzamelde 37 procent van de stemmen in de nationale finale in Finland.

De volledige naam van de band is Pertti Kurikan Nimipaivat. Het winnende lied is getiteld “Aina mun pitaa”. Het kwartet hoopt dat hun voorbeeld anderen met leerstoornissen of andere problemen kan aanmoedigen om in de toekomst deel te nemen aan de muziekwedstrijd.

De liedjes van de groep, gebaseerd in Helsinki, zijn altijd in het Fins. PKN zag het levenslicht in 2009, tijdens een culturele workshop. Ze traden al op in Groot-Brittannië, Duitsland, Noorwegen en de Verenigde Staten.

Oostenrijk won vorig jaar met “Rise Like a Phoenix”, uitgevoerd door de bebaarde dragqueen Conchita Wurst. In 2006 haalde Finland voor het eerst een overwinning binnen op het Eurovisiesongfestival. De rockgroep Lordi verbaasde toen met “Hard Rock Hallelujah”.

Bekijk de videoclip:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content