Het was even stil rond de alternatieve Londense rockband Placebo, maar nu zijn ze eindelijk terug. De band kondigde Europese tourdata aan, en maakte daarmee meteen bekend dat ze op zaterdag 7 december in het Antwerpse Sportpaleis zullen staan.

De tour wordt gestart op 12 november in het Poolse Warschau, en is de voorbode van een nieuwe en zevende worp van Placebo 'LOUD LIKE LOVE' - met hoofdletters, als het u belieft-. De plaat zal vanaf 16 september te koop zijn en telt tien nummers.

Placebo werd gevormd begin jaren '90, en bestaat uit leadzanger en gitarist Brian Molko, guitarist Stefan Olsdal en drummer Steve Forrest. De groep staat bekend voor haar androgyne imago en angst-gedreven glam rockmuziek. Placebo bracht eerder al zes platen uit, waarvan er wereldwijd al 12 miljoen over de toonbank gingen. Fans die een ticket kunnen bemachtigen, zullen mogen meekwelen met 'Every You, Every Me', 'Song to Say Goodbye', 'Meds' en de Kate Bush cover 'Running Up That Hill'.

De ticketverkoop start op vrijdag 24 mei vanaf 10u. (JD)

Het was even stil rond de alternatieve Londense rockband Placebo, maar nu zijn ze eindelijk terug. De band kondigde Europese tourdata aan, en maakte daarmee meteen bekend dat ze op zaterdag 7 december in het Antwerpse Sportpaleis zullen staan. De tour wordt gestart op 12 november in het Poolse Warschau, en is de voorbode van een nieuwe en zevende worp van Placebo 'LOUD LIKE LOVE' - met hoofdletters, als het u belieft-. De plaat zal vanaf 16 september te koop zijn en telt tien nummers. Placebo werd gevormd begin jaren '90, en bestaat uit leadzanger en gitarist Brian Molko, guitarist Stefan Olsdal en drummer Steve Forrest. De groep staat bekend voor haar androgyne imago en angst-gedreven glam rockmuziek. Placebo bracht eerder al zes platen uit, waarvan er wereldwijd al 12 miljoen over de toonbank gingen. Fans die een ticket kunnen bemachtigen, zullen mogen meekwelen met 'Every You, Every Me', 'Song to Say Goodbye', 'Meds' en de Kate Bush cover 'Running Up That Hill'. De ticketverkoop start op vrijdag 24 mei vanaf 10u. (JD)