Naast onder andere Ludovico Einaudi, Melanie De Biasio, STUFF. en Avishai Cohen komt Patti Smith de affiche van het Jazz Middelheim festival vervolledigen. Met gevleugelde woorden blies ze in 1975 de Amerikaanse punkbeweging haar eerste levensadem in met 'Horses'. Door de jaren heen leerde de wereld haar niet alleen kennen als muzikante, maar ook als activiste, dichteres, beeldend kunstenaar en auteur. Met 'An Evening of Words and Music' brengt ze op Jazz Middelheim een akoestische set.

Power Trio: Murray, Allen & Carrington

Op maandag 15 augustus, de laatste dag van Jazz Middelheim, zal Liberation Music Orchestra vervangen worden door Power Trio: Murray, Allen & Carrington. Het debuut 'Perfection' van dit trio rond saxofonist David Murray, pianiste Geri Allen en drumster Terri Lyne Carrington werd al enorm geprezen. Het trio brengt op Jazz Middelheim niet alleen een ode aan de overleden grootmeester Ornette Coleman, maar ook aan enkele andere persoonlijke helden die in 2016 stierven, zoals Marcus Belgrave, Charlie Haden en Father Peter O'Brien.

35e verjaardag in stijl

Om zijn 35e verjaardag in stijl te vieren, brengt Jazz Middelheim vanaf juni festival-'relikwieën' van de voorbije jaren samen op 35 locaties in Antwerpen. Hier kunnen fans een verzameling aan fotomateriaal, drukwerk, video- en geluidsopnames tot op de laatste verloren bonnetjes en uitgerafelde polsbandjes terugvinden.

Het hele festival zal live te volgen zijn op Klara. Tussen de concerten door gaan drie Klara-reporters op zoek naar mooie verhalen van muzikanten en bezoekers. En net zoals vorig jaar start elke festivaldag met 'Jazz Talks', gesprekken over jazz door jazzartiesten en -kenners.

Alle info: www.jazzmiddelheim.be(OV)

Naast onder andere Ludovico Einaudi, Melanie De Biasio, STUFF. en Avishai Cohen komt Patti Smith de affiche van het Jazz Middelheim festival vervolledigen. Met gevleugelde woorden blies ze in 1975 de Amerikaanse punkbeweging haar eerste levensadem in met 'Horses'. Door de jaren heen leerde de wereld haar niet alleen kennen als muzikante, maar ook als activiste, dichteres, beeldend kunstenaar en auteur. Met 'An Evening of Words and Music' brengt ze op Jazz Middelheim een akoestische set. Power Trio: Murray, Allen & CarringtonOp maandag 15 augustus, de laatste dag van Jazz Middelheim, zal Liberation Music Orchestra vervangen worden door Power Trio: Murray, Allen & Carrington. Het debuut 'Perfection' van dit trio rond saxofonist David Murray, pianiste Geri Allen en drumster Terri Lyne Carrington werd al enorm geprezen. Het trio brengt op Jazz Middelheim niet alleen een ode aan de overleden grootmeester Ornette Coleman, maar ook aan enkele andere persoonlijke helden die in 2016 stierven, zoals Marcus Belgrave, Charlie Haden en Father Peter O'Brien.35e verjaardag in stijlOm zijn 35e verjaardag in stijl te vieren, brengt Jazz Middelheim vanaf juni festival-'relikwieën' van de voorbije jaren samen op 35 locaties in Antwerpen. Hier kunnen fans een verzameling aan fotomateriaal, drukwerk, video- en geluidsopnames tot op de laatste verloren bonnetjes en uitgerafelde polsbandjes terugvinden. Het hele festival zal live te volgen zijn op Klara. Tussen de concerten door gaan drie Klara-reporters op zoek naar mooie verhalen van muzikanten en bezoekers. En net zoals vorig jaar start elke festivaldag met 'Jazz Talks', gesprekken over jazz door jazzartiesten en -kenners.Alle info: www.jazzmiddelheim.be(OV)