Het bedankbriefje is echter te bondig om Dylan vrij te stellen van de verplichting, een echte dankrede te houden, stelt het Nobelcomité.

Nadat Dylan de prijs was toegekend, duurde het bijna volle twee weken voor de zanger op zijn bekroning reageerde. Eerst liet hij weten "mogelijk" naar Stockholm te komen voor het banket, mits het "past in mijn planning". Half november zei de controversiële winnaar van de literatuurprijs dat de datum van het banket niet in zijn planning paste.

De Zweedse Academie en genodigden zullen echter vergast worden op de aanwezigheid van Patti Smith, die zelfs een liedje ten berde zal brengen - Dylans klassieker "A Hard Rain's A-Gonna Fall".

Inmiddels gaat de Academie er nog steeds van uit dat de 75-jarige Amerikaan volgend jaar naar Zweden zal afzakken om er een optreden te koppelen aan een 'acceptance speech'. (Belga)

Het bedankbriefje is echter te bondig om Dylan vrij te stellen van de verplichting, een echte dankrede te houden, stelt het Nobelcomité. Nadat Dylan de prijs was toegekend, duurde het bijna volle twee weken voor de zanger op zijn bekroning reageerde. Eerst liet hij weten "mogelijk" naar Stockholm te komen voor het banket, mits het "past in mijn planning". Half november zei de controversiële winnaar van de literatuurprijs dat de datum van het banket niet in zijn planning paste. De Zweedse Academie en genodigden zullen echter vergast worden op de aanwezigheid van Patti Smith, die zelfs een liedje ten berde zal brengen - Dylans klassieker "A Hard Rain's A-Gonna Fall". Inmiddels gaat de Academie er nog steeds van uit dat de 75-jarige Amerikaan volgend jaar naar Zweden zal afzakken om er een optreden te koppelen aan een 'acceptance speech'. (Belga)