In een interview met Rolling Stone vertelde de band dat ze bezig zijn aan nieuw materiaal. "We zitten echt nog in de beginfase", vertelde Frontman Thomas Mars aan het blad. "Het kan nog alle kanten op. Dit is een moment van pure vrijheid met oneindig veel mogelijkheden. Heel opwindend."

Phoenix is momenteel op tournee. "Die is vrij uniek", zegt Thomas Mars. "We touren twee weken en dan pauzeren we twee weken. Vakantie nemen doen we niet, dus dan werken we tussendoor aan onze nummers."

In 2000 nam de alternatieve popband hun eerste album United op. Tien jaar later kregen ze echt weerklank met de Grammy Award voor beste alternatieve muziekalbum voor hun plaat Wolfgang Amadeus Phoenix. Op 5 februari treden ze op tijdens de uitreiking van de NME Awards. Een Belgische locatie staat helaas niet op hun concertagenda. (MM)

In een interview met Rolling Stone vertelde de band dat ze bezig zijn aan nieuw materiaal. "We zitten echt nog in de beginfase", vertelde Frontman Thomas Mars aan het blad. "Het kan nog alle kanten op. Dit is een moment van pure vrijheid met oneindig veel mogelijkheden. Heel opwindend." Phoenix is momenteel op tournee. "Die is vrij uniek", zegt Thomas Mars. "We touren twee weken en dan pauzeren we twee weken. Vakantie nemen doen we niet, dus dan werken we tussendoor aan onze nummers." In 2000 nam de alternatieve popband hun eerste album United op. Tien jaar later kregen ze echt weerklank met de Grammy Award voor beste alternatieve muziekalbum voor hun plaat Wolfgang Amadeus Phoenix. Op 5 februari treden ze op tijdens de uitreiking van de NME Awards. Een Belgische locatie staat helaas niet op hun concertagenda. (MM)