In hun brief klagen de popartiesten over de groeiende kloof tussen de muziekconsumptie - die "aan het exploderen is" - en de vergoedingen die muzikanten krijgen. "Deze kloof ondermijnt de rechten en de inkomsten van wie creatief met muziek bezig is, muziek bezit of erin investeert, en verstoort de markt", luidt het. Ze menen zelfs dat de toekomst van de muziekindustrie bedreigd is.

Een muziekvideo die online bekeken kan worden, zou ongeveer drie keer minder opbrengen voor de artiest dan een nummer op een gratis streamingdienst als Spotify, zo berekende SNEP, de grootste belangenorganisatie van de Franse muziekindustrie. De briefschrijvers vinden de Europese onderhandelingen over auteursrechten het ideale moment om "deze grote economische scheeftrekking te corrigeren". Het komt er volgens hen in de eerste plaats op aan het juridisch statuut van de videowebsites aan te passen. (Belga)

In hun brief klagen de popartiesten over de groeiende kloof tussen de muziekconsumptie - die "aan het exploderen is" - en de vergoedingen die muzikanten krijgen. "Deze kloof ondermijnt de rechten en de inkomsten van wie creatief met muziek bezig is, muziek bezit of erin investeert, en verstoort de markt", luidt het. Ze menen zelfs dat de toekomst van de muziekindustrie bedreigd is. Een muziekvideo die online bekeken kan worden, zou ongeveer drie keer minder opbrengen voor de artiest dan een nummer op een gratis streamingdienst als Spotify, zo berekende SNEP, de grootste belangenorganisatie van de Franse muziekindustrie. De briefschrijvers vinden de Europese onderhandelingen over auteursrechten het ideale moment om "deze grote economische scheeftrekking te corrigeren". Het komt er volgens hen in de eerste plaats op aan het juridisch statuut van de videowebsites aan te passen. (Belga)