Het festival dat vrijdag van start ging zou normaal ook zondag nog verdergaan. Door de slechte weersvoorspellingen heeft de gemeente Mendig de toestemming daarvoor echter ingetrokken, aldus een woordvoerster van de organisatoren in de nacht van zaterdag op zondag.

Zaterdagavond vonden alsnog concerten plaats op twee podia, nadat eerder op de dag - en in overleg met de minister van Binnenlandse Zaken van Rijnland-Palts - werd aangekondigd dat de tweede festivaldag zou gecanceld worden. Het festival werd op dag twee uiteindelijk zeven uur lang onderbroken door nieuwe stormwaarschuwingen. Daarna gingen de poorten van Rock Am Ring toch weer open.

De tienduizenden fans die ondanks het slechte weer gebleven waren, konden zaterdagavond nog genieten van onder meer een concert van de Californische rockband Red Hot Chili Peppers.

Ook de alternatieve metalgroep Deftones en het Berlijnse septet The BossHoss met een met country doorspekte rockstijl kwamen nog in actie.

Vrijdagavond vielen er meer 82 gewonden bij een blikseminslag op het festivalterrein. (Belga/DB)

Het festival dat vrijdag van start ging zou normaal ook zondag nog verdergaan. Door de slechte weersvoorspellingen heeft de gemeente Mendig de toestemming daarvoor echter ingetrokken, aldus een woordvoerster van de organisatoren in de nacht van zaterdag op zondag. Zaterdagavond vonden alsnog concerten plaats op twee podia, nadat eerder op de dag - en in overleg met de minister van Binnenlandse Zaken van Rijnland-Palts - werd aangekondigd dat de tweede festivaldag zou gecanceld worden. Het festival werd op dag twee uiteindelijk zeven uur lang onderbroken door nieuwe stormwaarschuwingen. Daarna gingen de poorten van Rock Am Ring toch weer open. De tienduizenden fans die ondanks het slechte weer gebleven waren, konden zaterdagavond nog genieten van onder meer een concert van de Californische rockband Red Hot Chili Peppers. Ook de alternatieve metalgroep Deftones en het Berlijnse septet The BossHoss met een met country doorspekte rockstijl kwamen nog in actie.Vrijdagavond vielen er meer 82 gewonden bij een blikseminslag op het festivalterrein. (Belga/DB)