Wie de geur van de warehouse feestjes in het Chicago van de jaren tachtig nog in zijn neus heeft hangen of glundert als de woorden Factory Records - The Hacienda - Madchester haar oren bereiken, vindt met Blondes zijn nieuwe acid. Sam Haar and Zach Steinman laten de lome zonnige beats voor wat ze zijn en wagen zich aan dansvriendelijke techno. Aan vetverbranders geen gebrek in deze mixtape, maar enkel de hypnotiserende 'Water remix' van het Britse dj- duo Biceps prikkelt werkelijk iedere zenuw in je lijf. Alleen al de vrouwelijke 'Get up' lokroep verwarmt je stijve gewrichten.

Na zo'n grandioze splinterbom kan het alleen maar achteruit gaan, en dat gebeurt ook. De sound verkoelt en het ontbreekt de twee goudlokjes aan een bodywarmer van variaties. Pas als sympathisanten en nieuwe R&S-veulens Teengirl Fantasy de kop opsteken met hun zweverige remix van Taragana Pyjarama's Ocean, komt de trein terug op de rails. Maar ook al blazen Blondes veel stoom, blijft het op deze mixtape een beetje zoeken naar de juiste kruissnelheid.

Beluister hier voor mixtape

Wie de geur van de warehouse feestjes in het Chicago van de jaren tachtig nog in zijn neus heeft hangen of glundert als de woorden Factory Records - The Hacienda - Madchester haar oren bereiken, vindt met Blondes zijn nieuwe acid. Sam Haar and Zach Steinman laten de lome zonnige beats voor wat ze zijn en wagen zich aan dansvriendelijke techno. Aan vetverbranders geen gebrek in deze mixtape, maar enkel de hypnotiserende 'Water remix' van het Britse dj- duo Biceps prikkelt werkelijk iedere zenuw in je lijf. Alleen al de vrouwelijke 'Get up' lokroep verwarmt je stijve gewrichten. Na zo'n grandioze splinterbom kan het alleen maar achteruit gaan, en dat gebeurt ook. De sound verkoelt en het ontbreekt de twee goudlokjes aan een bodywarmer van variaties. Pas als sympathisanten en nieuwe R&S-veulens Teengirl Fantasy de kop opsteken met hun zweverige remix van Taragana Pyjarama's Ocean, komt de trein terug op de rails. Maar ook al blazen Blondes veel stoom, blijft het op deze mixtape een beetje zoeken naar de juiste kruissnelheid. Beluister hier voor mixtape