Tijdens een interview op de BBC heeft Ray Davies tekst en uitleg gegeven omtrent een mogelijke reünie van The Kinks. De frontman, 69 intussen, acht de kansen op een comeback van de invloedrijke band op fiftyfifty. Hij koppelt er immers een voorwaarde aan vast: The Kinks moet nieuwe nummers maken, anders komt er geen reünie. 'Ik ben trots op onze back catalogue', zegt hij, 'maar we moeten vooruit, en niet alleen terugkijken naar het verleden.'

Dave Davies, de drie jaar jongere broer en gitarist van de band, is niet erg warm om nieuw materiaal uit te brengen, laat staan elke dag met Ray in de studio door te brengen: 'Ik mag er niet aan denken', zei hij onlangs. De broers zijn nog in volle 'onderhandelingsfase', aldus Ray.

In 2014 viert The Kinks hun 50ste verjaardag. De band met 23 albums op de teller splitte in 1996. (DB)

Tijdens een interview op de BBC heeft Ray Davies tekst en uitleg gegeven omtrent een mogelijke reünie van The Kinks. De frontman, 69 intussen, acht de kansen op een comeback van de invloedrijke band op fiftyfifty. Hij koppelt er immers een voorwaarde aan vast: The Kinks moet nieuwe nummers maken, anders komt er geen reünie. 'Ik ben trots op onze back catalogue', zegt hij, 'maar we moeten vooruit, en niet alleen terugkijken naar het verleden.'Dave Davies, de drie jaar jongere broer en gitarist van de band, is niet erg warm om nieuw materiaal uit te brengen, laat staan elke dag met Ray in de studio door te brengen: 'Ik mag er niet aan denken', zei hij onlangs. De broers zijn nog in volle 'onderhandelingsfase', aldus Ray.In 2014 viert The Kinks hun 50ste verjaardag. De band met 23 albums op de teller splitte in 1996. (DB)