De Amerikaanse jazzpianist Joe Sample is in Houston (Texas) overleden. Dat meldt zijn familie via de Facebook-pagina van de pianist en componist. Sample werd 75 jaar.

Joe Sample begon al op zijn vijf jaar piano te spelen. Hij vermengde volgens The Los Angeles Times in zijn muziek vaak elementen uit de jazz, soul, funk, rythm and blues en gospel. Na zijn muziekopleiding vormde hij met enkele bevriende studiegenoten The Jazz Crusaders, later simpelweg The Crusaders.

In 1979 bracht het nummer "Street Life" hen veel succes. In zijn 50 jaar durende loopbaan nam Sample 21 soloplaten op en schreef hij muziek voor talloze andere musici. De Amerikaan trad vaak op met kleppers als Marvin Gaye, Miles Davis, Joe Cocker, Tina Turner, B.B. King en Joni Mitchell. (Belga/DB)

De Amerikaanse jazzpianist Joe Sample is in Houston (Texas) overleden. Dat meldt zijn familie via de Facebook-pagina van de pianist en componist. Sample werd 75 jaar.Joe Sample begon al op zijn vijf jaar piano te spelen. Hij vermengde volgens The Los Angeles Times in zijn muziek vaak elementen uit de jazz, soul, funk, rythm and blues en gospel. Na zijn muziekopleiding vormde hij met enkele bevriende studiegenoten The Jazz Crusaders, later simpelweg The Crusaders. In 1979 bracht het nummer "Street Life" hen veel succes. In zijn 50 jaar durende loopbaan nam Sample 21 soloplaten op en schreef hij muziek voor talloze andere musici. De Amerikaan trad vaak op met kleppers als Marvin Gaye, Miles Davis, Joe Cocker, Tina Turner, B.B. King en Joni Mitchell. (Belga/DB)