Jazzpianist Joe Sample overleden

© Reuters

De Amerikaanse Jazzpianist Joe Sample is in Houston (Texas) op 75-jarige leeftijd overleden. Bij het grote publiek is hij vooral bekend door het nummer Street Life dat hij bracht met de band The Crusaders.

De Amerikaanse jazzpianist Joe Sample is in Houston (Texas) overleden. Dat meldt zijn familie via de Facebook-pagina van de pianist en componist. Sample werd 75 jaar.

Joe Sample begon al op zijn vijf jaar piano te spelen. Hij vermengde volgens The Los Angeles Times in zijn muziek vaak elementen uit de jazz, soul, funk, rythm and blues en gospel. Na zijn muziekopleiding vormde hij met enkele bevriende studiegenoten The Jazz Crusaders, later simpelweg The Crusaders.

In 1979 bracht het nummer “Street Life” hen veel succes. In zijn 50 jaar durende loopbaan nam Sample 21 soloplaten op en schreef hij muziek voor talloze andere musici. De Amerikaan trad vaak op met kleppers als Marvin Gaye, Miles Davis, Joe Cocker, Tina Turner, B.B. King en Joni Mitchell. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content