Het begon met een filmpje op het Twitteraccount van een medewerker van Sony, het platenlabel van The Strokes. Daarna werd hetzelfde filmpje gepost op de Instagrampagina van Cult Records, het label van The Strokes-zanger Julian Casablancas, en op de website van Cult Records verscheen plots het logo van de band en de hashtag #FUTUREPRESENTPAST.

Brengen ze een nieuwe plaat uit? Komt er een nieuwe song? Of is het iets anders? Radiozender SiriusXM beëindigde de geruchten en bevestigde dat er nieuw materiaal van The Strokes in première zou gaan tijdens een nieuw programma: Culture Void. De maandelijkse muziekshow wordt trouwens gepresenteerd door Casablancas zelf. 'Ik ben blij dat ik een uur krijg om wild te gaan op een groot platform,' zei hij in een persbericht op de website van het radiostation.

Casablancas kondigde tijdens zijn show de komst van een nieuwe EP aan. Future Present Past zal vier songs bevatten -Drag Queen, OBLIVIUS, Treath of Joy en een remix van OBLIVIUS-, en op 3 juni verschijnen.

In september 2015 bevestigden The Strokes al dat ze aan nieuw materiaal werkten in de studio. Hun laatste album Comedown Machine dateert uit 2013. (EL)

?

Een video die is geplaatst door Cult Records (@cult_records) op

Het begon met een filmpje op het Twitteraccount van een medewerker van Sony, het platenlabel van The Strokes. Daarna werd hetzelfde filmpje gepost op de Instagrampagina van Cult Records, het label van The Strokes-zanger Julian Casablancas, en op de website van Cult Records verscheen plots het logo van de band en de hashtag #FUTUREPRESENTPAST. Brengen ze een nieuwe plaat uit? Komt er een nieuwe song? Of is het iets anders? Radiozender SiriusXM beëindigde de geruchten en bevestigde dat er nieuw materiaal van The Strokes in première zou gaan tijdens een nieuw programma: Culture Void. De maandelijkse muziekshow wordt trouwens gepresenteerd door Casablancas zelf. 'Ik ben blij dat ik een uur krijg om wild te gaan op een groot platform,' zei hij in een persbericht op de website van het radiostation. Casablancas kondigde tijdens zijn show de komst van een nieuwe EP aan. Future Present Past zal vier songs bevatten -Drag Queen, OBLIVIUS, Treath of Joy en een remix van OBLIVIUS-, en op 3 juni verschijnen.In september 2015 bevestigden The Strokes al dat ze aan nieuw materiaal werkten in de studio. Hun laatste album Comedown Machine dateert uit 2013. (EL)