'We'll be back soon. We'll be back in the studio and shit.' Met die woorden liet The Strokes-zanger Julian Casablancas gisteren op het Landmark Music Festival in Washington D.C. verstaan dat er meer dan waarschijnlijk een opvolger komt voor Comedown Machine uit 2013.

Tot nog toe gaven The Strokes dit jaar vijf concerten, waaronder hun twee eerste Europese shows sinds 2011 op het Primavera Sound-festival in Barcelona en in het Londense Hyde Park. Voorlopig staat er nog één optreden van de Amerikaanse band in de steigers, op 4 oktober in Austin, Texas.

Vorige maand annuleerde Casablancas een Noord-Amerikaanse najaarstournee met zijn andere groep, The Voidz. 'Omdat de puzzelstukjes voor de concerten niet in elkaar pasten', verklaarde de zanger. Maar mogelijk zitten The Strokes daar dus ook wel voor iets tussen.

For those concerned, everyone is fine! We are healthy and very stoked about all things Voidzian. the vibe and...

Posted by Julian Casablancas on dinsdag 18 augustus 2015
'We'll be back soon. We'll be back in the studio and shit.' Met die woorden liet The Strokes-zanger Julian Casablancas gisteren op het Landmark Music Festival in Washington D.C. verstaan dat er meer dan waarschijnlijk een opvolger komt voor Comedown Machine uit 2013. Tot nog toe gaven The Strokes dit jaar vijf concerten, waaronder hun twee eerste Europese shows sinds 2011 op het Primavera Sound-festival in Barcelona en in het Londense Hyde Park. Voorlopig staat er nog één optreden van de Amerikaanse band in de steigers, op 4 oktober in Austin, Texas. Vorige maand annuleerde Casablancas een Noord-Amerikaanse najaarstournee met zijn andere groep, The Voidz. 'Omdat de puzzelstukjes voor de concerten niet in elkaar pasten', verklaarde de zanger. Maar mogelijk zitten The Strokes daar dus ook wel voor iets tussen.