Na eerder twee ep's ('Fleet Foxes' in 2006 en 'Sun Giant' in 2008) uitgebracht te hebben, komt binnenkort dus de opvolger van het op gejuich onthaalde titelloze album uit 2008 op de markt. Om die aankondiging kracht bij te zetten zorgden de bebaarde heren ervoor dat de titeltrack 'Helplessness Blues' hier gratis te downloaden is.

De plaat lijkt alvast in het verlengde te liggen van de melancholische, meerstemmige folk waarvoor de Amerikanen bekend staan. Net voor de release van het album vertrekken de troepen onder leiding van Josh Tillman op tournee door Amerika en Europa. Voorlopig lijken ze België niet aan te doen, maar daar zou met de aankondigingen van de affiches voor zomerfestivals wel eens verandering in kunnen komen.

Pieter Devriese

Na eerder twee ep's ('Fleet Foxes' in 2006 en 'Sun Giant' in 2008) uitgebracht te hebben, komt binnenkort dus de opvolger van het op gejuich onthaalde titelloze album uit 2008 op de markt. Om die aankondiging kracht bij te zetten zorgden de bebaarde heren ervoor dat de titeltrack 'Helplessness Blues' hier gratis te downloaden is. De plaat lijkt alvast in het verlengde te liggen van de melancholische, meerstemmige folk waarvoor de Amerikanen bekend staan. Net voor de release van het album vertrekken de troepen onder leiding van Josh Tillman op tournee door Amerika en Europa. Voorlopig lijken ze België niet aan te doen, maar daar zou met de aankondigingen van de affiches voor zomerfestivals wel eens verandering in kunnen komen. Pieter Devriese